Daca jobul pe care il ai, nu iti mai confera mediul de dezvoltare de care ai nevoie, ia in calcul o schimbare. Inainte de a lua insa decizii, clarifica anumite aspecte si creaza-ti propriul plan care sa-ti creasca sansele de reusita.
Ai nevoie de un job nou sau o cariera noua?
Din pacate, studiile arata ca numarul celor care isi urasc jobul este mai mare decat al acelora care se simt confortabil la locul de munca. Atunci cand nu iti place ceea ce faci zi de zi, acest lucru iti poate afecta si viata personala. Nu ai niciun motiv pentru care sa iti petreci timpul asa, deci ce ai de facut? Ai doua optiuni: un job nou sau o cariera noua!
Schimbarile, in general, nu sunt usoare, acestea cu atat mai putin, de aceea e nevoie de putin mai multa atentie ca rezultatul sa fie unul de succes! Iata, pe scurt, cateva recomandari care sa te sprijine in pasii pe care ii vei urma:
-abordeaza gradual schimbarea: nu e cazul sa reinventezi ceea ce ti se potriveste. Porneste cu o analiza a jobului actual pentru a identifica ceea ce iti lipseste si in acelasi timp ce merge bine. Aceste aspecte trebuie sa iti contureze jobul viitor, asadar cu cat vei stii mai concret ce iti doresti cu atat ai sanse sa si gasesti.
-nu actiona cu ideea ca ai o singura sansa: poate a trecut ceva timp de cand ai aplicat ultima oara pentru un job si acest lucru e posibil sa puna presiune, insa gandeste-te ca experientele deja acumulate o sa iti aduca numai beneficii.
-participa la evenimente: urmareste desfasurarea evenimentelor care reunesc profesionisti din domeniul tau de interes. Pe langa informatiile pe care le poti dobandi in urma participarii la sesiuni, beneficiezi si de oportunitatea de a interactiona cu specialisti, un prilej foarte bun de a-ti crea conexiuni. Ultimele tendinte in materie de ocupare a fortei de munca, arata ca unui angajator ii este mult mai usor sa recruteze pentru o pozitie middle sau top management pe baza unei recomandari sau in urma unei interactiuni face-to-face decat prin metoda traditionala. Nu rata targurile de joburi dedicate profesionistilor. Acestea iti ofera practic cadrul perfect de intersectie a intentiilor tale cu nevoia de recrutare a companiilor.
-nu incarca CV-ul: cu siguranta ai parcurs activitati care merita introduse in CV, insa ia in calcul faptul ca trebuie sa te incadrezi in maximum 2 pagini. Mai mult decat atat aspectele pe care le vei mentiona te vor conduce catre noul job sau noua cariera, e important sa stii cum sa te recomanzi pentru ca urmatorul pas sa fie unul care sa iti confere implinire. Capteaza ochii angajatorului cu informatii care te definesc cel mai bine si in acelasi timp te diferentiaza.
Ce sfaturi si asteptari au recrutorii de la profesionistii aflati in cautarea unui job?
-sa aiba incredere in abilitatile si capacitatile profesionale
-sa anticipeze corect in ce mod pot deveni oameni-cheie in cadrul companiei
-sa dovedeasca flexibilitate si implicare
-sa constientizeze faptul ca in ciuda experientei parcurse, in continuare este nevoie de rabdare si de determinarea de a indeplini sarcinile activitatile din job description
-sa se integreze rapid in echipa
-sa fie la curent cu ultimele tendinţe in domeniul de activitate
-sa intocmeasca CV-ul cu atentie astfel incat sa reiasa exact responsabilitatile si rezultatele avute, dar si abilitatile dobandite
-sa fie dornici sa invete lucruri noi si sa-si asume responsabilitati care o sa-i ajute sa-si dezvolte o cariera de succes.
De asemenea, pentru a-ti creste sansele de a obtine un job intr-o perioada cat mai scurta trebuie sa ai un status clar al ofertei de lucru in domeniul tau. Targul de joburi, Angajatori de TOP Bucuresti, reuneste 100 de companii aflate in proces de extindere si urmaresc sa recruteze tinere talente, dar si profesionisti cu pana la 7 ani experienta. Iata numai cateva din oportunitatile companiile participante la evenimentul, special pentru profesionisti. Click aici pentru a vizualiza intreaga lista de oportunitati adresate profesionistilor.