Noutati @ Angajatori de TOP

Primul pas catre jobul mult dorit este CV-ul tau! La Angajatori de TOP Timisoara primesti consiliere gratuita la standul CV Experts



Vrei sa te asiguri ca CV-ul tau arata impecabil si nu contine erori care sa te indeparteze de obtinere jobului dorit? Vino la standul CV Experts din cadrul Angajatori de TOP Timisoara si specialistii in HR te vor ajuta sa ai un CV de nota 10. Pe durata evenimentului, mai exact vineri si sambata, experti in consiliere de cariera iti ofera feedback gratuit. Inainte de a trece pe la standurile companiei, iti recomandam sa mergi mai intai pe la standul CV Experts. Daca integrezi sfaturile specialistilor in CV-ul tau de pe Hipo.ro, acesta se actualizeaza automat si in baza de date a companiilor, iar sansele tale sa obtii jobul dorit cresc.


Cum ar trebui sa iti redactezi CV-ul, astfel incat sa fii sigur ca vei ajunge in urmatoarea etapa a procesului de selectie (interviul)?

„Pentru a beneficia de mai multe sanse in vederea ajungerii intr-o etapa mai avansata a unui proces de recrutare, este important sa tii cont in redactarea CV-ului de cerintele jobului pentru care aplici. In functie de aceste cerinte, poti sa prezinti in special acele reponsabilitati  care te-ar putea recomada pentru job. De asemenea, este extrem de important sa ai un CV corect redactat, atat din punct de vedere gramatical, cat si din punct de vedere cronologic al joburilor avute, iar autoevaluarile cunostintelor sa fie facute intr-un mod cat mai realist.” Nicoleta Nedelea, Recruiter, Step Up

„Atunci cand un candidat incepe sa isi redacteze CV-ul trebuie sa tina cont de o structura care sa ofere CV-ului acuratete si continuitate. Aceasta structura trebuie sa aiba un format usor de urmarit, fie ca se opteaza pentru un model de CV standard (Europass) sau candidatul isi creeaza singur CV-ul.” Cristina Pat, HR Executive, HR friend


 
Cum ar trebui sa te pregatesti pentru interviu si la ce tipuri de intrebari ar trebui sa se astepti din partea recruiterilor?


„Pregatirea pentru interviu este una mai mult de natura psihologica, deoarece aceasta nu presupune un efort fizic. Prin urmare, candidatul ar trebui sa tina cont de faptul ca in cadrul unui interviu, comportamentul, atitudinea acestuia si ceea ce transmite propriu-zis sunt esentiale in ceea ce inseamna verdictul de dupa interviu.

Cat despre tipul de intrebari, ele sunt personalizate in functie de pozitia pentru care se recruteaza. Dar, pentru inceput, candidatul poate sa tina cont de faptul ca scopul pentru care este acolo este un pas initial in demersul sau, prin urmare, se poate astepta la o intrebare de genul: „De ce iti doresti acest job?/ De ce candidezi pentru acest post?/ Care sunt motivele pentru care ai ales acest post?”. Ca mai apoi sa primeasca intrebari personalizate pentru verificarea cunostintelor. Spre exemplu o persoana care candideaza pentru o pozitie de Contabil poate primi intrebari precum: „In ce cont contabil se inregistreaza deplasarile?”. (Cristina Pat, HR Executive, HR friend)


"Inainte de a te prezenta la un interviu cel mai important lucru este sa te informezi. Poti sa citesti review-uri despre compania la care doresti sa te angajezi, descrierea acesteia  si a domeniului de activitate. De asemenea, trebuie sa stii ce ar presupune jobul pentru care ai aplicat, pentru ca una din intrebarile preferate ale recruiterilor este: Ce te-a determinat sa aplici pentru acest job? Alte intrebari pe care le poti primi la interviu isi propun sa identifice: initiativa, relatiile avute cu colegii,  modul in care gestionezi o situatie dificila, cat de bine esti organizat si care este motivatia ta." (Nicoleta Nedelea, Step Up)




Care sunt soft/hard skill-urile pe care le cauta angajatorul la un candidat?
 
Atat soft skill-urile, cat si hard skill-urile cautate la un candidat depind de tipul jobului. In general, in aria de soft skills sunt cautate: atitudinea pozitiva, abilitati de relationare si comunicare, managementul timpului, lucru in echipa, empatia, flexibilitatea si capacitatea de rezolvare a problemelor.

In ceea ce priveste abilitatile hard, acestea intr-adevar variaza mult de la un job la altul, deoarece acestea tin de cunostintele dobandite. Ca si skill-uri comune, in toate joburile putem vorbi despre: cunoasterea limbii engleze la un nivel peste mediu sau a altor limbi de circulatie internationala, cat si cunostintele de operare a calculatorului.

Care sunt top 3 soft skill-uri pe care recruitorii considera ca un student ar trebui sa le dezvolte in timpul facultatii?

Abilitatile de comunicare si relationare sunt importante, dat fiind faptul ca majoritatea joburilor presupun interactiunea cu colegii, subordonati, supraordonati. De asemenea, sunt importante si organizarea, capacitatea de lucru in echipa si managementul timpului.

La Angajatori de TOP te ajutam sa iti identifici abilitatile pe care le ai si iti punem la dispozitie mediul potrivit dezvoltarii unora noi. Hai ca se poate! Stim ca ai mai multe skill-uri decat crezi, trebuie si tu sa ai incredere ca poti fi candidatul potrivit!

Angajatori de TOP este evenimentul de cariera pe care nu trebuie sa il ratezi primavara aceasta!
 
Inscrie-te la Angajatori de TOP Timisoara