Cariera 360 - un podcast Hipo.ro @ Angajatori de TOP
Hai în IT: Despre Reconversii Profesionale și Dezvoltare Personală
Bun venit la un nou episod de Cariera 360, podcastul hipo.ro care te ajuta sa-ti gasesti jobul potrivit tie, dar si iti ofera sfaturi pentru a avansa cu succes in cariera.
1. Vrei sa faci o reconversie profesionala in domeniul de IT?
Reconversia profesionala intr-un alt domeniu, in industria IT de exemplu, poate parea o provocare majora pentru unii, dar cu motivatia potrivita si abordarea adecvata, este posibila o tranzitie reusita in orice domeniu.
Contrar mitului ca succesul in IT necesita anumite studii de specialitate, este important sa intelegem ca nu este un criteriu exclusiv in formarea in domeniul de IT. Abilitatile tehnice pot fi dobandite prin invatare si practica, iar adaptarea la cerintele industriei poate fi realizata chiar si de catre cei cu un background diferit.
2. Sunt potrivit pentru o reconversie?
Multi profesori si cadre didactice care provin din diverse domenii au trecut prin experienta dificila a dobandirii competentelor tehnice, dovedind astfel ca mintea umana poate invata si se poate adapta la noi abilitati.
Pe langa abilitatile tehnice, un aspect esential in industria IT este comunicarea si munca in echipa.
Stilurile de comunicare si colaborarea eficienta intr-un mediu de lucru placut sunt aspecte care pot face diferenta intre un specialist IT si unul remarcabil. Capacitatea de a lucra in echipa si de a comunica eficient nu numai ca faciliteaza procesul de lucru, ci poate contribui si la implicarea in proiecte de anvergura. Pentru multi profesionisti din IT, acesta este un factor motivant major, deoarece simt impactul personal al muncii lor atunci cand vad rezultatele proiectelor la care au contribuit.
3. Sfaturi pentru un job in IT
Sfatul oferit de Raul este acela de a fi perseverenti si sa invatam continuu. Industria IT este formata dintr-o multime de ramuri spre care se poate indrepta cineva care de-abia isi incepe cariera in IT.
In procesul de reconversie profesionala este important sa ne concentram pe obiectivul final si sa ne impartim procesul in obiective mai mici, clare, masurabile si cu deadline-uri.