Software Development Engineer , Customer Behavior Analytics

Employer: Amazon
Domain:
  • IT Software
  • Job type: full-time
    Job level: 1 - 5 years of experience
    Location:
  • Iasi
  • Updated at: 02.10.2024
    Remote work: On-site

    Description

    DESPRE NOI

    Amazon are o cultura a procesului decizional bazat pe date si solicita informatii de afaceri care sunt oportune, precise si actionabile. Rolul echipei de date privind traficul clientilor este de a raspunde cine a facut ce, unde si cand a fost facut si cum au fost afectate valorile cheie. Tn cele din urma, dorim sa raspundem de ce se schimba comportamentul clientilor si cum sa-l influentem.

    Echipa noastra este responsabila pentru ingerarea si procesarea seturilor mari de date ale traficului si interactiunilor site-ului web si mobil, pentru a identifica si tntelege comportamentul clientilor. Prin tntelegerea fluxurilor de trafic si a comportamentului clientilor pe site-urile Amazon, datele despre traficul clientilor creeaza oportunitati de afaceri de mai multe milioane de dolari, permitand Amazon rate de crestere puternice si sustinute. Seturile noastre de date privind traficul, interactiunea cu clientii si atribuirea personalizarii puterii, testarea A/B, optimizarea continutului, internationalizarea, alocarea cheltuielilor de marketing, cererea de produse, conversia clientilor, acoperirea selectiei si performanta aplicatiei (latenta, erori, blocari).

    CE VEI FACE

    Cautam un inginer de dezvoltare software pasionat care sa ne ajute sa dezvoltam un sistem distribuit robust, scalabil, care sa sprijine nevoile platformei noastre de analiza (streaming de date, stocare, procesare) pe langa tehnologiile native AWS. Inovam prin deciziile de arhitectura pe care le luam, sistemele si componentele pe care le construim, care depasesc tntotdeauna limitele a ceea ce s-a facut tnainte pentru a tine pasul cu istoricul nostru de tncarcare dubla la jumatate din costuri. Fiind parte din aceasta echipa, veti tmpartasi proprietatea asupra viziunii tehnice si a directiei pentru produsele de analiza avansata. Veti lucra cu profesionisti tehnici de top care dezvolta sisteme complexe la scara si cu accent pe excelenta operationala sustinuta.

    Solutiile pe care le veti furniza vor functiona pe infrastructura AWS Cloud si le creati prin retransmisie pe servicii AWS precum AWS CDK, DynamoDB, S3, AWS Lambda, AWS Step Functions, API Gateway, EFS, Amazon OpenSearch, ECS, CloudWatch, CloudFormation, AWS SDK. Veti dezvolta atat interfete interne, cat si externe pentru clienti utilizand biblioteci React sau Angular sau biblioteci JavaScript interne Amazon. Vei deveni expert tn mai multe limbaje de programare, vei folosi Java tmpreuna cu Python si Ruby. Veti deveni priceput cu modele de design precum Builder, Singleton, Interpreter, Adapter, Decorator, Proxy si multe altele, tn functie de problema tehnica pe care o vom rezolva.

    RESPONSABILITATI

    - Proiectarea, implementarea si livrarea de software tn spatii cu probleme ambigue si complexe (la nivel de echipa). Compensatii, vei lucra la probleme complexe, dar solutiile tale trebuie sa fie cat mai simple posibil.
    - Lucrati tnapoi de la nevoile clientilor la tmbunatatiri, functii si componente noi pentru platforma
    - Influenta asupra strategiei tehnice si de afaceri a echipei tale.
    - Contribuiti la identificarea si rezolvarea deficientelor software sau a zonelor tn care software-ul echipei dvs. blocheaza inovatia.
    - Ganditi-va tn termeni de arhitectura, nu doar de cod.
    - Ganditi-va la cerintele functionale, tehnice, de securitate, de performanta si de scalare.
    - Explorati si tnvatati tehnologiile AWS pentru a oferi noi capabilitati si pentru a creste eficienta.
    - Abilitatea de a rezolva cauza principala a problemelor complexe, lasand software-ul mai bun si mai usor de tntretinut.

    MENTORAT/AVANSAREA CARIEREI

    Tn calitate de inginer software, vei continua sa tnveti, vei fi implicat tn procesul de angajare, vei contribui la dezvoltarea colegilor tai ca mentor si vei fi un prieten de onboarding pentru noii alaturi. Veti avea acces la programul nostru de mentorat unde puteti gasi un amazonian titular care sa va ghideze si sa va tndrume tn dezvoltarea domeniilor pe care doriti sa va concentrati. Va veti detine dezvoltarea carierei tn parteneriat cu Managerul de dezvoltare software si veti fi partener pentru a gasi echilibrul potrivit tntre obtinerea de rezultate si demonstrarea ca puteti opera la nivelul urmator.

    CALIFICARI DE BAZA

    o Licenta tn Informatica sau domeniu conex
    o Experienta echivalenta cu o diploma de licenta bazata pe 3 ani de experienta de lucru pentru fiecare 1 an de studii
    o 2+ ani de experienta profesionala tn dezvoltarea de software
    o Fundamentele informaticii tn proiectarea orientata pe obiecte
    o Fundamentele informaticii tn structurile de date
    o Fundamentele informaticii tn proiectarea algoritmilor, rezolvarea problemelor si analiza complexitatii
    o Cunoasterea, cel putin, a unui limbaj de programare modern, cum ar fi Java, C, C++

    CALIFICARI PREFERATE

    o Experienta tn construirea de sisteme software complexe utilizate cu succes de clienti;
    o Cunoasterea ciclului de viata al dezvoltarii software (SDLC) axat pe managementul controlului sursei de inginerie software, proces de construire, testare, revizuiri de cod, standarde de codare si excelenta operationala;
    o Abilitatea de a prelua un proiect de la cerintele de definire pana la lansarea efectiva a proiectului;
    o Experienta tn comunicarea cu clientii interni, alte echipe tehnice si management pentru a colecta cerinte, a descrie caracteristicile produsului software si a proiectelor tehnice;
    o Experienta tn dezvoltarea de solutii de confidentialitate a datelor, inclusiv tehnici de prelucrare a datelor (de exemplu, anonimizarea, curatarea datelor) reprezinta un plus;

    Basic qualifications

    - Experience (non-internship) in professional software development
    - Experience designing or architecting (design patterns, reliability and scaling) of new and existing systems
    - Experience programming with at least one software programming language
    - Bachelor's degree in computer science or equivalent

    Preferred qualifications

    - Experience with full software development life cycle, including coding standards, code reviews, source control management, build processes, testing, and operations

    Amazon is an equal opportunities employer. We believe passionately that employing a diverse workforce is central to our success. We make recruiting decisions based on your experience and skills. We value your passion to discover, invent, simplify and build. Protecting your privacy and the security of your data is a longstanding top priority for Amazon. Please consult our Privacy Notice (https://www.amazon.jobs/en/privacy_page) to know more about how we collect, use and transfer the personal data of our candidates.