Cariera 360 - un podcast Hipo.ro

Role Models, Should You Get One?





 

Bun venit la un nou episod de Cariera 360, podcastul hipo.ro care te ajuta sa-ti gasesti jobul potrivit tie, dar si iti ofera sfaturi pentru a avansa cu succes in cariera. 


Vezi aici toate joburile Schneider Electric.



Cautarea unui mentor poate fi un pas semnificativ in parcursul nostru de dezvoltare personala si profesionala.


1. Cand am nevoie de un mentor?

Inainte de a ne aventura in cautarea unui mentor, este esential sa ne clarificam motivatiile si sa stabilim obiectivele pe care dorim sa le atingem prin intermediul unei relatii de mentorat. Este important sa ne intrebam ce anume dorim sa obtinem si cum ne poate ajuta mentorul in atingerea acestor obiective.

Fie ca ne dorim sa avansam in cariera sau sa ne dezvoltam abilitati specifice, cum ar fi vorbitul in public sau gestionarea prioritatilor, acest exercitiu de auto-constientizare este esential pentru a ne clarifica directia si asteptarile in relatia cu mentorul.


2. Cine poate sa imi fie mentor?

Fara un obiectiv clar sau cu asteptari nerealiste, relatia de mentorat ar putea deveni nesatisfacatoare si sa fie abandonata pe parcurs.

Daca suntem inca studenti sau lucram intr-o companie, exista oportunitati valoroase pentru a gasi un mentor prin intermediul retelei noastre de cunostinte. In mediul universitar, profesorii si tutorii pot fi o sursa excelenta de mentorat.

Daca lucrezi intr-o companie, cercul tau de colegi si superiori poate fi o alta sursa potentiala de mentorat.

Atunci cand alegem un mentor, este important sa nu ne bazam doar pe familiaritatea cu persoana respectiva, ci sa obtinem suficiente informatii despre ea. Asigura-te ca mentorul impartaseste valorile tale si are resursele necesare, cum ar fi experienta si cunostintele, pentru a te ghida in atingerea obiectivelor tale. Alege un mentor care are abilitatile si disponibilitatea de a-ti oferi indrumare si suport, precum si dorinta de a impartasi cunostintele si experienta sa.


3. Diferenta dintre un Mentor si un Role Model

Intr-o relatie de mentorat este nevoie de un schimb constant de informatii si experiente, astfel ca mentorul si mentee-ul trebuie sa se intalneasca fizic.

Pe un Role Model il putem admira de la distanta. Il putem admira pe Social Media, la evenimente, prin diverse cursuri/masterclass-uri. Un Role Model poate fi o persoana celebra pe care o admiram, speakeri internationali, etc.


Afla toate sfaturile urmarind intreg podcastul!


Urmareste aici si restul de podcasturi Schneider Electric.