Organizatii Studentesti implicate in campania Curriculum Voluntarii:

1. DaAfaceri este o organizatie studenteasca dedicata tinerilor cu initiativa antreprenoriala si idei frumoase. Activitatea noastra se concretizeaza in proiectele prin care raspundem la intrebarile celor aflati la început de drum, dar si in indrumarea acestora spre o evolutie remarcabila.

De aceea, ne dorim colegi plini de entuziasm, proactivi si care sa stie sa profite de oportunitatile pe care le intalnesc.

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/daafaceri

Aplica pentru DaAfaceri: AICI.

Organizatii Studentesti pentru studentii din filiera socio-economica: 

1. Prezenta in peste 124 de tari si teritorii, cu peste 60.000 de membri, AIESEC este cea mai mare organizatie condusa de tineri si pentru tineri. Aceasta are drept prioritate, crearea unei platforme pentru dezvoltarea potentialului de leadership. Mai mult, AIESEC ofera tinerilor oportunitatea de a fi cetateni globali, de a schimba lumea si de a acumula experiente si abilitati pentru un viitor mai bun. 

Aplica pentru AIESEC: AICI 

2. ASER (Asociatia Studentilor Economisti din Romania) investeste in educatie, in creativitate, in studentii care vor mai mult de la facultate, care sunt intr-o continua cautare de inovatie, in viitorii oameni de succes. Viziunea organizatiei: Lumea noastra exceleaza prin pasiunea si implicarea tinerilor de succes este completata de misiunea care stabileste drumul ce trebuie parcurs in anii ce vor urma pentru atingerea acestui deziderat: ASER faciliteaza accesul studenttlor la medii de invatare si oportunitati de crestere a competentelor profesionale pentru a aduce un plus de valoare mediului economic romanesc.

3. Asociatia Studentilor in Contabilitate si Informatica de Gestiune – ASCIG a luat nastere in aprilie 2002, in urma nevoii de a crea o legatura intre studenti si Facultatea de Contabilitate, contribuind an de an la dezvoltarea personala si profesionala a studentiilor. Cu o experienta de peste 12 ani sub egida Academiei de Studii Economice, ASCIG reuseste sa surprinda prin noi idei pentru studentii pe care ii reprezinta.

Pentru ca ASCIG sa fie punctul de pornire a unei cariere de succes, realizeaza proiecte ce se adreseaza nu numai studentilor de la CIG, dar si studentilor din celelalte facultati.

 

4. Business Organization for Students (BOS) este o organizatie studenteasca elitista, membra fondatoare a JADE Romania, care aduce la un loc studentii cu potential, dornici sa se dezvolte personal si profesional, responsabili in ceea ce priveste educatia de orice fel si constienti de impactul benefic pe care actiunile de voluntariat il au asupra societatii. BOS reprezinta un mediu favorabil dezvoltarii si aplicarii cunostintelor teoretice, punandu-se accent pe descoperirea pasiunilor si a lucrurilor la care studentii exceleaza, prin familiarizarea cu mediul business. Este încurajata initiativa, profesionalismul, spiritul de echipa, increderea si responsabilitatea, acestea fiind chiar valorile acestei organizatii. Dincolo de prieteniile ce pot fi legate si activitatile interactive care se desfasoara, membrilor le este facilitat startul în cariera. De 14 ani, BOS reuseste sa contureze un mediu umanist-incurajator, propice dezvoltarii studentilor.

Aplica pentru BOS: AICI

5. Clubul de Turism si Ecologie ECOTUR este un ONG studentesc din ASE ce are ca scop dezvoltarea profesionala si personala a tinerilor in domeniile turism si ecologie prin implicarea acestora in actiuni de voluntariat si proiecte.

ECOTUR desfasoara anual proiecte, incepand din 1999, destinate studentilor din Academia de Studii Economice din Bucuresti, cat si proiecte adresate studentilor din tara.

Aplica pentru ECOTUR: AICI

6. Sindicatul Studentilor din Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica (SiSC) este prima organizatie studenteasca din ASE, fiind infiintata in 1996 si avand peste 150 de proiecte desfasurate cu succes pana in prezent. Misiunea organizatiei este de a reprezenta studentii Facultatii de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica, atat prin sustinerea intereselor si drepturilor in raport cu mediul academic, cat si prin crearea de oportunitati de dezvoltare profesionala si personala.

7.  Voluntari pentru Idei si Proiecte Romania (VIP) este o organizatie formata exclusiv din studenti, care le ofera acestora cadrul necesar pentru ca ei sa se dezvolte pe diverse domenii, alaturi de oameni cu care impartasesc aceeasi pasiune, si sa invete prin organizarea de proiecte si prin contactul direct cu specialisti. De peste 15 ani de implicare in domeniul educatiei, VIP a organizat o serie de proiecte pentru studenti interesati de diverse domenii, oferindu-le sansa de a testa varianta activitatii si studiului extrascolar. O educatie puternica se bazeaza pe armonia dintre teoretic si practic, iar VIP asigura contextul favorabil invatarii practice, dar completeaza, in acelasi timp, si cunostintele teoretice.

Organizatii Studentesti pentru studentii din filiera tehnica: 

1. ASAFF (Asociatia Studentilor si Absolventilor Filierei Francofone) este o asociatie studenteasca din cadrul FILS, Universitatea Politehnica Bucuresti. Are ca membrii voluntari studentii acestei facultati. Facem totul din pasiune si credem in schimbare. Noi credem ca prin voluntariat, vom inova mediul francofon. Prin proiectele pe care le avem, atat cele pe asociatie, cat si cele pe departamente (HR, PR, Visual si Vanzari), ASAFF este ONGS-ul care creaza contexte de dezvoltare si invatare pentru membrii sai. Ne place sa lucram in echipa, intr-un mod creativ si responsabil, creand astfel contexte in care ne autodepasim dand dovada de ambitie. 

2. Board of European Students of Technology (BEST- o poveste de succes de peste 25 ani. O organizatie cladita pe schimbare, pe progres, dar intotdeauna condusa de o componenta de neinlocuit - membrii BEST. Avem o veste buna! Acum si tu poti sa ni te alaturi! Ce ai de castigat? Calatorii, prieteni noi, dezvoltare personala si profesionala si … Te invitam sa afli mai multe despre noi pe www.bestbucuresti.ro! Pe curand!

Aplica pentru BEST: AICI

3. "Electrical Engineering STudents' European assoCiation (eeStec) este o organizatie studenteasca ce activeaza in 52 de universitati din Europa. eeStec LC Bucharest isi desfasoara activitatea in cadrul Universitatii “Politehnica” Bucuresti.

Viziunea eeStec LC Bucharest este de a ajuta studentii sa isi construiasca viitorul. Misiunea noastra este sa dezvoltam proiecte in parteneriat cu institutii academice, companii si alti actori din domeniu pentru a ajuta studentii sa identifice si sa isi valorifice potentialul. 

4. Liga Studentilor din Facultatea de Automatica si Calculatoare (LSAC) este o organizatie studenteasca apolitica ce militeaza pentru drepturile si interesele studentilor din Facultatea de Automatica si Calculatoare, care antreneaza prin activitatile sale studentii acestei facultati.

LSAC isi propune sa ofere studentilor un cadru de organizare reprezentativ, o educatie complementara celei din facultate punandu-se accent pe dezvoltarea personala. LSAC incearca sa contribuie in formarea unor viitori ingineri cu o deschidere mai larga si cu aptitudini profesionale cat mai dezvoltate. 

Alte Organizatii non-profit in care te poti implica:

 

Asociatia Young Initiative(AYI) este o organizatie nonprofit infiintata in 2009, care le ofera copiilor si tinerilor instrumentele educationale necesare pentru a se dezvolta personal si profesional astfel incat sa contribuie eficient la construirea Romaniei de maine.

 

Ce facem: 

- Spunem povestea voluntarilor si ONG-urilor din Romania pe Blogunteer.ro;

- Oferim tinerilor bucuresteni un spatiu de petrecere creativa a timpului liber in sufrageria publica BiblioLounge din Biblioteca Ion Creanga;

- Gazduim voluntari internationali (EVS) cu sprijinul UE pentru a promova voluntariatul si educatia non-formala (Knowledge Builders);

- Sprijinim schimbul european de bune practici de resurse umane si leadership intre ONG-uri prin platforma HR Twinning;

- Participam si organizam mobilitati internationale pentru tineri si lucratori de tineret cu sprijinul UE;

- Organizam workshop-uri si training-uri pentru tineri in vederea dezvoltarii lor personale si profesionale.