Piata locurilor de munca pentru absolventi in criza
Criza este cuvantul de pe buzele tuturor si grija din inimile tuturor. Mai ales proaspetii absolventi de studii superioare, dornici sa porneasca cu dreptul in cariera. Cum sa faci asta cand e criza? Cum sa faci asta cand toata lumea spune ca: Sunt mai putine joburi, Se fac concedieri masive, Angajatorii vor doar angajati cu experienta?
Cum alegi profesia care ti se potriveste?
Piata joburilor s-a transformat. Oferta de locuri de munca s-a diminuat semnificativ iar numarul de optiuni viabile pe care le poti lua in considerare in alegerea unei cariere s-a redus. In acesta situatie este indicat sa gasesti compromisul ideal intre dorintele personale si presiunea de a te angaja rapid pornind de la set clar de criterii.
Ce conteaza cel mai mult in procesul de angajare?
Atunci cand ai ambitii profesionale inalte, procesul de angajare este o provocare. Pentru ca tintesti sus si vrei sa obtii din start jobul cel mai bun pe care in mod realist il poti obtine. In perioada de criza, lucrurile se complica: mai putine joburi, mai multa competitie pe ele.
Negocierea salariului vazuta in perspectiva
Negocierea salariului este probabil aspectul cel mai picant din procesul de angajare. Dupa un proces lung de aplicare la joburi si de interviuri, ti se face o oferta de angajare, pe care vrei sa o valorifici la maxim, inclusiv din punct de vedere financiar.
Cum iti orientezi cariera pe un drum ascendent in vremuri tulburate?
Principala caracteristica a pietei locurilor de munca in 2009 este incertitudinea iar in cazul absolventilor aflati la inceputul parcursului profesional este dublata, de obicei, si de nesiguranta directiei profesionale alese.
Raporteaza eroarea la