Cum alegi cariera care ti se potriveste?
Piata joburilor s-a transformat. Exista atat de multe optiuni de angajare pe piata incat problema esentiala nu mai este cum te angajezi, ci cum alegi din aceste oportunitati cea care te va multumi cat mai bine, pe un termen cat mai lung.
Cum alegi compania pentru care sa lucrezi?
Ti-ai pus vreodata intrebarea: Cum ar fi fost daca ai fi terminat facultatea la inceputul anilor 90? In acea perioada oportunitatile pe care Romania le oferea unui proaspat absolvent de studii superioare erau limitate atat ca numar cat si ca sanse reale de dezvoltare profesionala si promovare. Concret, aveai de ales intre a lucra in sectorul public (la stat) sau a-ti incerca norocul intr-una din miile de mici firme nou infintate ce formau sectorul privat (la patron).
Cum obtii avantajul competitiv in procesul de angajare?
Ce te poate pune in fata celorlalti in procesul de angajare?
Experienta, este de obicei primul raspuns pe care il primesc. Dar experienta adecvata, in Romania, este un lux. Este un lux pentru ca in ultimii ani au disparut o multime din joburile traditionale si au aparut foarte multe de joburi moderne, pentru care mai nimeni nu are pregatirea practica necesara.
Cum iti negociezi salariul?
Negocierea salariului este o problema dificila pentru cele mai multe persoane.
Si asta se intampla nu atat de mult pentru ca procesul de negociere in sine este dificil, ci pentru ca mintal ii acordam o semnificatie foarte mare si in complicam.
Cum sa nu te plafonezi?
Plafonarea este una din cele mai comune boli de cariera in Romania de azi.
Putine persoane se plang ca nu isi gasesc un job, foarte multe se plang ca s-au plictisit de el, nu mai sunt multumite, nu pot sa scape de el si sa ajunga undeva mai bun.
In acest articol, vom lucra impreuna la a gasi remediul la plafonare. Nu fii surprins sa descoperi ca el este simplu ca formula, pentru ca este mult mai complicata aplicarea.
Raporteaza eroarea la