articol powered by KPMG
Sesiunea este gata, licenta este finalizata, si, desi postarile de pe Instagram ale prietenilor si ale influencer-ilor te duc deja cu gandul la vacanta si festivaluri, tu iti doresti totusi sa explorezi oportunitatile de cariera pe care ai putea sa le accesezi din toamna. Daca te regasesti in descrierea de mai sus, venim catre tine cu cateva sugestii care speram sa-ti fie de folos la inceput de cariera.
Exploreaza oportunitatile existente!
Cunoaste-ti angajatorul!
Nu uita ca traim si intr-un mediu digital, iar companiile isi lasa amprenta foarte bine si pe social media, prin campanii de employer branding, recrutare, CSR etc. Da-le ”follow”, vizualizeaza paginile de Facebook, LinkedIn sau Instagram ale companiilor si, de ce nu, aplica la un job direct acolo.
Redacteaza-ti CV-ul!
Pasiunile si interesele personale sunt si ele de interes pentru angajatori, si asta pentru ca activitatile precum practicarea unui sport sau lectura sunt dovezi clare ale unui apetit pentru invatarea continua si autonoma, dezvoltare personala si adaptabilitate. Pastreaza un aspect profesional, curat, corect si clar in redactarea CV-ului. Atentia la detalii va conta, iar greselile de exprimare sau gramaticale sunt vizibile si, din pacate, te pot scoate din procesul de recrutare inca inainte de a incepe.
Interviul sau centrul de evaluare
Asigura-te ca vei ajunge la timp astfel incat sa nu fii stresat. Tinuta si postura sunt elemente importante si poti sa iti faci o idee despre codul vestimentar urmarind retelele de socializare ale companiilor. Un alt aspect de luat in considerare ar fi ca telefonul mobil sa nu deranjeze conversatia, asa ca ar fi bine sa te asiguri inainte de intalnire ca telefonul este inchis sau ca ai activat optiunea ”silentios”.
Increderea in sine, energia, un limbaj ingrijit si coerent, exprimarea libera, naturala vor fi factorii diferentiatori in discutiile pe care le vei purta. O definitie a personalitatii si valorilor tale, povestea ta ca OM, reprezinta elemente esentiale, pe care nu le poti asterne pe o hartie denumita curriculum vitae, ci mijloace de convingere pe care vei avea ocazia sa le demonstrezi direct, pe durata unei discutii. Profita de acele momente si incearca sa convingi angajatorul ca tu esti omul cu atitudinea potrivita, care, chiar daca nu stie si nu are o experienta profesionala propriu-xzisa, are disponibilitatea de a invata si de a se adapta.
Nu uita: fii prezent, pozitiv, relaxat, zambeste si cel mai important, fii tu! :)Daca iti doresti o cariera in Audit, afla mai multe despre oportunitatile KPMG aici!