Studioul King din Bucureşti caută programatorii care să dezvolte următorul hit al jocurilor casual!

     King, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri casual, face angajări la studioul din Bucureşti. Dezvoltatorul caută programatori români talentaţi care să contribuie la dezvoltarea următorului hit pe Facebook. În prezent, King are în portofoliu titluri precum celebrul Candy Crush Saga, cu 15,5 milioane de utilizatori care se joacă zilnic, sau Pet Rescue Saga, Farm Heroes Saga şi Bubble Witch Saga, care sunt constant în top 20 aplicaţii pe Facebook.Povestea King începe în România în 2011 cu 4 programatori şi un birou mic într-o clădire pe Calea Victoriei. Decizia King de a deschide un studio în Bucureşti a fost spontană şi a prins formă într-o discuţie informală dintre Mihai Sfrijan, acum head of studio King România, şi oficialii King din Stockholm. Atraşi de experienţa programatorilor români, executivii King au hotărât să mute planul deschiderii studioului de pe hârtie în realitate. Astfel, împreună cu Paul Grigoraş, Cristian Bidea şi Virgiliu Ionescu, Mihai Sfrijan inaugurează primul studio King din România. La scurt timp, odată cu succesul jocurilor dezvoltate de King, a crescut şi echipa din Bucureşti. La finalul lui 2012, King România număra 30 de angajţi şi ocupa primul etaj al clădirii Unirii Factory.  În prezent, studioul are 36 de angajţi şi continuă să îşi extindă echipa cu noi profesionişti care să se dedice dezvoltării şi testării hit-urilor existente, dar şi a noilor titluri ce urmează să fie lansate.

   Experienţa programatorilor români a fost cârligul care a atras compania King în România, iar acest lucru se reflectă în succesul jocurilor dezvoltate şi testate local. Bubble Witch Saga, joc realizat integral de români, este cel mai bun exemplu. În doar 41 de zile de la lansare au înregistrat primul milion de dolari profit, dar băieţii nu s-au oprit aici. Printre calităţile pe care King le caută şi le apreciază cel mai mult la programatorii români sunt  dorinţa de autodepăşire, pasiunea şi dedicarea pe care o pun în toate proiectele şi gândirea “out-of-the-box” .

 

 

      La rândul lor, programatorii români sunt atraşi de oportunităţile oferite de King,  atmosfera de lucru relaxantă şi viziunea inovatoare a companiei. Este un sentiment foarte plăcut să ştii că lucrezi într-una dintre cele mai populare companii de gaming cu peste 190 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună şi peste 26 de miliarde de sesiuni de joc accesate în fiecare lună. Practic, lucrând la King, eşti responsabil pentru divertismentul a milioane de oameni din toată lumea.  Oricărui angajat care vine cu o idee bună, i se acordă responsabilitatea de a-şi duce proiectul la final, încredere şi sprijin din partea membrilor echipei. Pe lângă sentimentul de mândrie, King oferă beneficii materiale peste media pieţei, fiecare angajat fiind răsplătit în funcţie de nivelul real al experienţei sale. De asemenea, toţi angajaţii beneficiază de numeroase oportunităţi de dezvoltare atât profesională, cât şi personală.

      Atmosfera de lucru relaxată şi creativă din studio este un alt motiv pentru care românii îşi doresc să lucreze în cadrul King. O zi de lucru la King începe cu citirea mailurilor şi a ultimelor ştiri din domeniu, urmează apoi stand-up-urile zilnice şi stabilirea task-urilor pentru ziua respectivă.  Toţi membrii echipei stau foarte aproape unii de ceilalţi şi există o comunicare foarte bună între ei.  Există chiar şi un un grup intern de discuţii unde se dezbat diverse articole legate de programare sau practici bune. În pauza de prânz, toţi angajaţii King se întâlnesc la masă şi se relaxează câteva minute, jucându-se. Fiecare membru al echipei îşi termină task-urile până la finalul zilei pentru că nu se stă niciodată peste program.

      Până la finalul anului, King România are în plan dublarea echipei, ajungând astfel la 60-70 de angajaţi. Dacă vrei să fii tu cel care va dezvolta următorul hit al jocurilor casual, intră pe http://bucharest.king.com/ şi află cum te poţi alătura echipei din Bucureşti.

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania