Cum sa iti rescrii scrisoarea de intentie cand vrei sa schimbi domeniul in care lucrezi

Obiectivul scrisorii de intentie este de a-l convinge pe angajator sa te contacteze pentru interviu. Trebuie sa faci selectia potrivita a informatiilor pe care le incluzi si sa demonstrezi in 3 fraze obiective, cu 3 argumente incontestabile, ca poti face pasul spre un nou domeniu si ca esti persoana potrivita pentru acest job.

Introducere:

  • Fii profesionist si personalizeaza-ti scrisoarea de intentie, adresandu-te unei anumite persoane, insa doar  daca ai certitudinea ca va ajunge la acea persoana. Ai, astfel, sansa de a crea o conexiune cu angajatorul.

  • Spune, inca de la inceput, care este pozitia pentru care aplici si unde ai aflat de acest post liber.

  • Pentru ca incerci sa iti schimbi domeniul in care lucrezi, nu este important sa enumeri job-urile anterioare si anii de experienta. Pune accent pe motivele pentru care un angajator te-ar admite in echipa lui si, mai ales, pe competentele transferabile.

Cuprins:

  • Explica-i angajatorului de ce doresti sa iti schimbi cariera si de ce te orientezi catre domeniul lui. Astfel, preintampini o intrebare care iti va fi adresata si la interviu.

  • Atat in redactarea CV-ului, cat si a scrisorii de intentie, trebuie sa ai grija la limbaj si la cuvintele-cheie.  Nu spunem doar ca trebuie te exprimi corect din punct de vedere gramatical, ci ca trebuie sa ai un limbaj in concordanta cu jargonul domeniului in care vrei sa lucrezi. Include strategic si informatii despre domeniul de activitate al companiei si al industriei, pentru a arata, astfel, ca ai un background minim de informatii. Cauta anunturi de job-uri din acelasi domeniu sau descrieri ale postului, citeste-le si extrage de acolo cateva cuvinte-cheie pe care sa le utilizezi in scrisoarea de intentie si in CV. Atentie: nu folosi expresii sau cuvinte pe care nu le intelegi!

  • Detaliaza reusitele tale, proiectele in care ai fost implicat si competentele transferabile utilizate pe parcursul acestora si arata ca esti pregatit intelectual si profesional sa faci acest pas.

  • Nu uita sa iti expui valorile personale si viziunea pragmatica: expune-ti obiectivele pe termen lung, tinand cont de cerintele postului pentru care ai aplicat.

Incheiere:

  • Multumeste pentru timpul pe care angajatorul ti l-a acordat, citindu-ti scrisoarea pana la final.

  • Arata-ti deschiderea pentru alte discutii si pentru interviu.

  • Semneaza scrisoarea de intentie cu nume si date de contact.

Va recomandam si:

Salariu minim 2025

ULTIMELE JOBURI