Adaptabilitatea – cea mai cautata abilitate a candidatilor

Intr-un context economic instabil, relatiile dintre companii si angajati sunt interdependente. Companiile devin performante doar daca angajatii sunt performanti, iar acestia au siguranta unui loc de munca daca se dezvolta continuu.

Schneider Electric are 260 de angajati in Romania. In 2013, compania a creat 22 de noi locuri de munca, investind cea mai mare parte a bugetului de resurse umane in recrutare, training si in oferirea de beneficii pentru angajati.

„Pentru a asigura aceasta performanta intr-o continua crestere, toate eforturile noastre se indreapta catre imbunatatirea aspectelor care influenteaza direct rezultatele angajatilor cum ar fi mediul de lucru, securitatea in munca, obiectivele, indicii de performanta, sau instrumentele si rolurile. Cea mai importanta calitate pe care trebuie sa o demonstram zilnic este adaptabilitatea.”

Miriana Matei, HR Director at Schneider Electric pentru Ziarul Financiar.

Din acest punct de vedere, companiile devin permisive si le ofera angajatilor sansa de a schimba roluri, asumandu-si un risc doar pentru a-I feri pe acestia de rutina care le poate afecta productivitatea. Nevoia de dezvoltare continua si de adaptare la mediul de lucru se reflecta pe ambele planuri: al angajatilor si al angajatorilor.

Schneider Electric isi propune o dezvoltare continua. Astfel, „pentru anul 2014 accent special va fi pus pe managementul talentelor, dezvoltarea managerilor, dezvoltarea anagajatilor cu potential, atragerea talentelor de pe piata in cadrul companiei si cresterea continua a nivelului de satisfactie a angajatilor”, explica Miriana Matei.

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania