8 job-uri ideale daca iti place sa calatoresti

Verifica lista celor 8 job-uri pe care sa le incerci daca esti pasionat de calatorie:

1. Agent de Turism

Cu cativa ani in urma, meseria de agent de turism era unul dintre cele mai ravnite joburi. Evolutia tehnologiei a generat impresia ca aceasta meserie nu mai este una de viitor. Intrebarea care sta pe buzele multora este “De ce sa angajezi un agent de turism cand Google iti ofera toate informatiile necesare?”. Iata si raspunsul: un motor de cautare nu poate concura cu un agent de turism profesionist. Aceasta cariera inglobeaza o varietate de servicii specializate: siguranta internationala, relatii publice in domeniul turismului, marketingul produselor utile in timpul unei calatorii sau studii care vizeaza confortul, calitatea si costurile unei calatorii.

Principalul beneficiu al unui astfel de job este faptul ca ti se ofera ocazia sa calatoresti foarte mult. Pentru ca un agent de turism sa poata face recomandari oneste si utile clientilor, el trebuie sa viziteze destinatiile pe care le promoveaza pentru un contact direct cu serviciile oferite la hotelurile, pensiunile sau restaurantele cu pricina. Fie ca vei lucra pentru clienti care intreprind calatorii de afaceri, fie ca iti vei oferi serviciile familiilor care cauta o destinatie relaxanta, acestia iti vor fi intotdeauna recunoscatori pentru planificarea si detaliile de care ai fost direct raspunzator.

Tips & Tricks

Pe langa pasiunea pentru calatorii, ai nevoie de un spirit de observatie foarte ascutit, de atentie la detalii, de maleabilitate si de seriozitate. Pe langa numeroasele asociatii existente, noi am gasit si o sursa de educare in domeniu: Travel Agent University. Inregistrarea pe site-ul lor este gratuita, dar nu ai acces la pachetul complet de beneficii decat daca platesti o taxa. Acestia iti ofera acces la cursuri, diverse programe de invatare si informatii despre ultimele tehnologii din domeniu. Exista chiar si specializari in cadrul acestei universitati virtuale: Hoteluri si Statiuni, Croaziere pe Ocean, Destinatii, Croaziere pe Rauri si Destinatii pentru Nunti si Luna de Miere. In urma finalizarii acestor cursuri, participantii primesc certificari recunoscute si au ocazia sa colaboreze cu unul dintre numerosii parteneri ai universitatii.

2. Agent de Vanzari

Daca ai o viata activa si putere de convingere, acesta este job-ul care ti se potriveste. Ce face un agent de vanzari? Esenta acestui rol este sa identifice nevoile clientilor si sa incerce sa le ofere solutii folosind produsele si serviciile companiei pentru care lucreaza. Daca ai deja experienta in acest domeniu urmatorul pas ar fi sa sa incerci sa gasesti un rol cu atributii la nivel international. Marile companii angajeaza agenti de vanzari care calatoresc in jurul lumii pentru a incheia contracte cu parteneri si a prezenta produsele angajatorului. Astfel, tot efortul pe care il depui incercand sa iti convingi interlocutorul sa ofere niste bani pentru un produs sau serviciu, activitatea din care tie iti revine un comision, este rasplatit prin faptul ca ai sansa sa vezi intreaga lume - totul in interes de serviciu!

Tips & Tricks

Calitatile de baza ale unui agent de vanzari sunt capacitatea de persuasiune, flexibilitate, curiozitate, implicare si multa rabdare. O alta zona de abilitati necesare este cea de limbi straine – ar trebui sa cunosti la nivel avansat cel putin inca o limba de circulatie interationala in afara de engleza.

Pentru a atinge nivelul dorit de performanta, pe langa studiile in domeniu si o experienta relevanta, trebuie sa fii pasionat de calatorie, sa fii dornic sa cunosti diferite culturi si sa te adaptezi stilului fiecarui client de a duce la bun sfarsit o afacere. Crezi ca ai tot ceea ce iti trebuie? Aplica pentru un astfel de post si du-ti cariera in vanzari la un nivel international.

3. Profesor de Limba Engleza ca a Doua Limba

A cunoaste limba engleza la un nivel avansat este unul dintre cele mai mari beneficii astazi. Toata lumea vrea sa o invete asa ca nu ar trebui sa ai o problema in a-ti gasi un job in acest domeniu. Acesta este unul dintre cele mai populare joburi pentru cei pasionati de calatorie, care vor sa isi transforme hobby-ul intr-o sursa de venit. Daca ai cunostinte solide de limba engleza, afla ca tari precum Japonia, China sau Koreea platesc foarte bine persoanele calificate. In functie de tara in care alegi sa calatoresti pentru a-ti oferi serviciile, cazarea poate fi inclusa in salariul pe care il negociezi. Foarte multi profesori de limba engleza au dezvoltat si un ciclu de pregatire in afara orelor de curs pentru studenti din dorinta de a-si mari veniturile.

Tips & Tricks

Pe langa o diploma de licenta sau diverse alte certificate care sa ateste nivelul tau de cunostinte in limba engleza, Atestatul ESL (English as a Second Language Certificate) iti poate fi de mare folos. CELTA, atestat oferit de Cambridge este unul dintre ele. Celalalt este Cert TESOL oferit de Trinity College London. De asemenea, un curs absolvit cu brio de pedagogie iti poate aduce puncte in plus in cazul unui interviu. De asemenea, daca ti se ofera posibilitatea, alege sa predai limba engleza persoanelor adulte din domeniul Business - iti ofera posibilitatea sa te dezvolti in acest domeniu si este si mult mai bine platit!

4. Geolog

Geologii calatoresc adesea pentru a-si putea desfasura activitatea. Pot lucra in domenii diverse ca exploatarea de petrol si gaze, schimbari climatice sau minerit. Ba mai mult, cei mai mari angajatori din domeniu apartin uneia dintre aceste trei ramuri. Astfel, te poti afla in postura in care sa calatoresti in cele mai exotice sau indepartate colturi ale lumii in cautare de metode alternative de obtinere a energiei. Geologii ajuta companiile care se ocupa cu extractia resurselor sa gaseasca cele mai profitabile locuri in care isi pot desfasura activitatea. 

Tips & Tricks

Pentru a-ti incepe cariera ca geolog ai nevoie, in primul rand, de o diploma de absolvire a studiilor universitare in acest domeniu. Nu este unul dintre job-urile pentru care te hotarasti sa aplici in ultimul moment, ci necesita o perioada indelungata de planificare. De ce spunem asta? Pentru ca ai, de asemenea, nevoie de un background solid in domenii ca fizica, chimie sau matematica. Poate chiar un doctorat in una dintre aceste ramuri. Poate parea coplesitor, dar nu uita ca, pe langa beneficiile financiare, destinatiile pe care o sa ai sansa sa le vizitezi vor fi greu accesibile pentru cei care activeaza in alte domenii!

 5. Pilot

Pregatirea necesara este una complexa, dar beneficiile in ceea ce priveste calatoriile sunt evidente. Pilotii calatoresc in jurul lumii, ducand pasageri din punctul A in punctul B, pentru a-si castiga existenta - iar salariile au, de cele mai multe ori, multe cifre. Adesea se intampla ca o astfel de calatorie sa se termine cu o sedere de pana la 3 zile in hoteluri pretentioase, toate costurile fiind acoperite de compania pentru care lucrezi. E ca si cum ai avea mini-vacante in fiecare saptamana. Mini-vacante de care esti, desigur, mult mai responsabil decat un turist obisnuit. Meseria de pilot are, pe langa numeroase beneficii, si restrictii pe masura. Exista, insa, un echilibru care iti poate aduce multumiri personale si financiare pe termen lung.

Tips & Tricks

Pe langa studii universitare absolvite cu brio in domeniu, pentru a deveni pilot de avion ai nevoie de un minimum de 250 de ore de zbor. Aceasta ar fi partea tehnica. Vei trece si prin examene fizice si psihice. Mai trebuie sa fii inarmat cu rabdare, sa fii capabil sa gestionezi situatii de criza in mod rational si practic, sa fii pregatit sa duci pe umeri nu doar responsabilitatea propriei vieti, ci si pe cele ale pasagerilor tai si trebuie sa mai fii foarte cumpatat si sa eviti excesele de orice fel. Tine minte, insa, ca vei fi rasplatit pe masura!

6. Diplomat

Salariile sunt atractive, iar beneficiile sunt si ele notabile - deplasari in jurul lumii, in locuri in care cea mai mare parte a turistilor obisnuiti nu au acces, posibilitatea de a-ti promova tara in intalniri la nivel inalt si sansa de a cunoaste persoane renumite si influente din toate statele de pe Glob. Singurul dezavantaj pe care cei care au facut din meseria de diplomat o cariera de succes l-au mentionat este timpul indelunga petrecut in deplasarile care fac parte din fisa postului. Dar stai, tu esti pasionat de calatorie!

Tips & Tricks

In primul rand, ai nevoie de o diploma rezultata din finalizarea studiilor superioare in domeniul Politic. Aplicarea la o astfel de slujba se face prin depunerea CV-ului si a unei scrisori de intentie la biroul Ministerului de Externe. In urma procesului de selectie, mai pot urma verificari pe subiecte ca evenimente de actualitate sau limbi straine. Poti trece si printr-un proces de testare a aptitudinilor fizice si psihice si este o certitudine faptul ca ti se va verifica trecutul personal si activitatile anterioare din motive de securitate.

Site-ul Ministerului Afacerilor Externe ofera informatii suplimentare pentru cei interesati. Afla mai multe despre misiunile diplomatice ale Romaniei si ia in considerare sfaturile de calatorie oferite de autoritati.

7. Recenzor de hoteluri

In cazul acestu job, remuneratia nu echivaleaza de fiecare data cu sumele pe care ai visat tu sa le castigi. Dar trebuie sa tii cont de faptul ca aceasta pozitie iti ofera nu doar sansa sa calatoresti in jurul lumii, ci si sa testezi unele dintre cele mai luxoase sau inedite hoteluri din lume. Tot ce trebuie sa faci este sa ai o pasiune pentru scris, sa fii obiectiv si sa ai un simt critic foarte bine dezvoltat. Companiile de turism sau revistele de specialitate sunt dispuse sa angajeze astfel de persoane pentru a le putea oferi clientilor o viziune cat mai realista asupra destinatiilor de vacanta alese.

Tips & Tricks

Ai nevoie de pasiune pentru scris si calatorie. Desigur, o diploma in jurnalism/comunicare sau turism nu are cum sa te incurce - ba din contra! Ai putea sa iti incepi cariera printr-un internship la o agentie de turism. Poti, de asemenea, sa faci voluntariat pentru o revista de specialitate. Nu ai vrea sa bati la usa unei mari agentii fara niciun fel de portofoliu, nu? Mai exista posibilitatea sa lucrezi ca freelancer, dar acesta este un pas pe care iti vei permite sa il faci dupa ce ai acumulat deja cativa ani de experienta. Nu uita sa te documentezi continuu si sa nu iti uiti niciodata spiritul critic acasa!

8. Consultant SAP

Ce presupune munca unui consultant SAP? Consultanta tehnica pentru implementarea, dezvoltarea de noi programe SAP, modificarea si testarea programelor existente. SAP este de fapt firma germana SAP AG, care realizeaza cel mai important program de tip ERP (Enterprise Resource Planning) din lume, cu alte cuvinte un program ce gestioneaza toate componentele afacerii: contabilitate, controlling, gestiunea materialelor, vanzarile, gestiunea productiei.

Costurile implementarii unui astfel de program in cadrul unei companii este foarte ridicat (pornind de la 50.000 de euro), iar clientii sunt in special companii mari cu cateva sute de angajati. Salariile oferite sunt peste media domeniului IT tocmai pentru ca implementarea unui SAP necesita un nivel ridicat de specializare si experienta.

Tips & Tricks

Pe langa studiile in domeniul economic, un consultant SAP are nevoie de cunostinte solide in IT. Si pentru ca tehnologia se schimba rapid in acest domeniu, cel mai important este sa investiti timp si bani intr-o pregatire continua. Este indicat ca invatarea sa se focuseze intotdeauna pe zonele despre care nu aveti cunostinte solide. Doar asa evolutia profesionala va fi remarcata. Pentru mai multe informatii sau raspunsuri la intrebari, accesati site-ul consultantilor SAP din Romania.

Daca vrei sa intelegi mai bine ce presupune meseria si care sunt provocarile unui astfel de job, ti-am pregatit un interviu cu un consultant SAP, in care este explicata traiectoria profesionala si posibilitatile de avansare in acest domeniu.

Beneficiile job-urilor prezentate sunt evidente, dar trebuie sa luati in calcul si responsabilitatile care vin o data cu ele. Pe langa certificari in domeniu si studii de specialitate, aceste oportunitati de cariera necesita si o vasta experienta in domeniu.

Verifica lista job-urilor disponibile pe Hipo.ro si aplica acum pentru a-ti forma background-ul profesional de care ai nevoie.

Daca ti-a placut acest articol impartaseste-l cu prietenii cu ajutorul butoanelor de Like si Share!

Va recomandam si:

Model scrisoare de intentie. Descarca 30 de modele pregatite de specialisti din care merita sa te inspiri

ULTIMELE JOBURI