BearingPoint: Ne dorim ca pana la finalul anului sa recrutam aproximativ 50 de colegi noi

Pentru editia din primavara aceasta a Angajatori de TOP Bucuresti, BearingPoint a pregatit un SkillShop dedicat candidatilor cu studii in domeniul IT. Echipa isi propune sa explice candidatilor care sunt aptitudinile si cunostintele de care au nevoie pentru a deveni candidati eligibili in procesul de recrutare BearingPoint si sa raspunda la toate intrebarile participantilor.

Citeste interviul de mai jos si afla cate persoane recruteaza BearingPoint la Angajatori de TOP, in ce departamente, ce presupune procesul de recrutare si multe alte detalii:

Odata cu dezvoltarea noilor tehnologii au aparut si oportunitati de cariera care nu existau in trecut (ex: Social Media Specialist, SEO Specialist, UI/UX Designer, Big Data Architect etc). Veti avea deschise astfel de pozitii in cadrul evenimentului Angajatori de TOP?

Cautam activ specialisti in domenii de nisa precum Informatica PowerCenter si SAP HANA.

Printre oportunitatile de cariera pe care le aveti deschise in cadrul Angajatori de TOP exista joburi care presupun relocarea in strainatate, pe o perioada de timp limitata sau permanenta?

Cea mai mare parte a posturilor disponibile in BearingPoint Romania presupun calatorii in tari din Europa, America de Sud si Asia, la sediul clientilor nostri sau la alte birouri BearingPoint.

Perioadele de proiect la un client variaza de la cateva luni la cativa ani, timp in care colegii pot reveni saptamanal in tara. De aceea unele dintre cele mai importante calitati pe care le cautam ar fi flexibilitatea si disponibilitatea colegilor de a calatori. De asemenea, in functie de performantele individuale si de necesitatea de proiect, este posibila relocarea temporara sau permanenta la unul din birourile BearingPoint din Europa.

Va rugam sa numiti orasele pentru care preconizati ca veti recruta in cadrul Angajatori de TOP din aceasta primavara.

Principalele orase pentru care vom recruta in anul 2015 sunt Bucuresti, Timisoara, Sibiu. Dar asteptam cu interes candidatii cu potential si din alte orase, dispusi sa se relocheze pentru un job provocator.

Care este numarul pozitiilor entry-level, middle-level si senior pe care le aveti deschise in cadrul Angajatori de TOP din aceasta primavara?

Ne dorim ca pana la finalul anului sa recrutam aproximativ 50 de colegi noi, dintre care majoritatea la nivel senior. Cerintele de recrutare sunt adaptate pe parcursul anului in functie de cerintele de proiect.

Care sunt departamentele in care preconizati ca veti avea deschise pozitii in cadrul targului de cariera Angajatori de TOP?

Cautam consultanti de management, specialisti in domeniul financiar-bancar, mai specific specialisti in raportare dar si dezvoltatori software. In plus, exista cateva pozitii disponibile si in departamentele de Suport Vanzari, unde candidatii ar trebui sa vina cu experienta pe partea de administrare cont clienti, cercetare de piata, pregatirea ofertelor pentru clienti.

Exista initiative pe care le lansati/le prezentati in cadrul evenimentului Angajatori de TOP? (ex: programe dedicate studentilor, extinderea business-ului in Romania, noi departamente sau tipuri de pozitii pe care recrutati, initiative interne prin care compania se diferentiaza in piata etc.)

Exista intr-adevar programe despre care credem ca ne diferentiaza in piata, adresate tuturor angajatilor.
In primul rand, programele de internship pe care le oferim studentilor cu profil economic si tehnic sunt adaptate necesitatilor de dezvoltare ale acestora. Programele de practica dureaza intre 3 saptamani si 3 luni si sunt structurate astfel incat sa acopere toate domeniile de activitate ale companiei noastre. La finalul perioadei de practica, studentii au o idee mai clara despre directia lor de cariera, tocmai pentru ca au avut ocazia sa cunoasca toate aceste domenii. Studentii sunt priviti ca proprii angajati ai firmei, avand in permanenta un tutore alocat si fiind incurajati sa-si exprime idei noi si sa le puna in practica. 
 
In ceea ce priveste extinderea business-ului in Romania, avem in plan sa deschidem un nou birou in Timisoara, oras in care vom cauta in mod special programatori cu experienta si consultanti functionali SAP.
 
In al doliea rand as numi BearingPoint School, un program de Training intensiv la Berlin, de o saptamana, dedicat tuturor colegilor noi. Aici se intalnesc colegi din toate tarile, care formeaza echipe de proiect si simuleaza cazuri reale si situatii de proiect. Astfel, la finalul trainingului, ei vor avea o imagine clara asupra felului in care decurg lucrurile la clientii BearingPoint.

In al treilea rand, as mentiona the BearingPoint Spirit, un program de extindere a culturii organizationale, lansat la finalul lui 2014. Programul este bazat pe valorile fundamentale BearingPoint si ne va ajuta sa valorificam potentialul firmei si sa ne atingem obiectivele ambitioase, prin alinierea comportamentelor la nivelul intregii companii. Pentru a crea o schimbare sustenabila, programul se va intinde pe mai multi ani si va implica toti angajatii nostri. Ne dorim ca acest program sa contribuie la realizarea statutului de client preferat al clientilor in domeniului consultantei de management. 
 
BearingPoint Spirit se refera la comportamentele consultantilor in relatia cu clientii, dar si in interactiunea cu colegii. Am identificat 5 caracteristici pe care fiecare dintre noi trebuie sa le demonstreze in activitatea de zi de zi: gandire holistica, cooperant, sigur pe sine, de incredere si antreprenorial.

Pentru promovarea programului au fost planificate mai multe actiuni. De exemplu: identificarea unor modele de urmat, numite si „campioni”, pentru a consilia si pentru a fi persoane de contact; organizarea de competitii interne; lansarea unui program intern de recunoastere si premii pentru inovatii, business breakfast cu consultantii, dar si integrarea programului in sistemul anual de evaluare a performantei.

In ceea ce priveste recrutarea, ne orientam sa gasim oamenii potriviti, care au deja aceste caracteristici sau in care vedem un potential pentru a le dezvolta in cadrul BearingPoint.

Care este, in medie, nivelul salarial pe care il oferiti pentru joburile deschise in cadrul evenimentului Angajatori de TOP?

La BearingPoint nivelul salarial este de regula peste media pietei. Pachetul de beneficii completeaza cu succes oferta de angajare (bonus de performanta anual, bonus de senioritate, pachet de servicii medicale pentru angajat si famiie, asigurare de viata si accident, asigurare de calatorie, tichete cadou si de masa, concediu anual proportional cu vechimea in companie etc).

Interviu acordat de:
- Christian Gurny – Partener BearingPoint Romania;
- Raluca Baicu – HR Manager BearingPoint Romania
 

Va recomandam si:

Oportunități de angajare prin DB Work la Angajatori de TOP - Timișoara, 18-19 octombrie

ULTIMELE JOBURI