Povestile de succes ale studentilor romani in strainatate incep la RIUF 2015

RIUF (Romanian International University Fair) este contextul in care anual peste 17.000 de elevi si studenti romani intra in contact cu reprezentantii universitatilor din intreaga lume. Un numar semnificativ ajung sa fie studenti la universitati internationale si un exemplu pentru tinerii romani. Anul acesta, la RIUF Bucuresti vor fi prezente peste 70 de universitati din 15 tari si cele mai importante universitati din Romania. Aceasta gama larga de expozanti va oferi participantilor ocazia sa isi gaseasca programul perfect pentru ei, fie ca se gandesc la o universitate internationala sau din tara, la un program de licenta sau de master.

De 10 ani, RIUF este locul in care elevii si studentii isi fac o idee mai clara despre oportunitatile educationale pe care le au la dispozitie. Multi tineri romani au reusit sa gaseasca in cadrul evenimentului programul de studiu pe care si-l doreau. Pentru o experienta cat mai relevanta, reprezentantii universitatilor recomanda vizitatorilor sa vina la targ cat mai informati cu privire la ceea ce isi doresc si cu intrebari cat mai specifice la care sa gaseasca raspunsul potrivit.

Trei tineri povestesc cum au devenit studenti internationali in Arabia Saudita, Olanda si Marea Britanie

King Abdullah University of Science and Technology (KAUST)  este una dintre cele mai avansate universitati din domeniu, ofera numeroase beneficii pentru studentii romani si se va afla anul acesta pentru a doua oara in Romania in cadrul RIUF. Vlad Raducanu, un tanar roman care este acum student la KAUST, este numai una dintre povestile de succes de la RIUF:

A fost o situatie norocoasa pentru ca nimic nu fusese planuit anterior. Ma interesa sa imi caut un master undeva in lume, pe fizica. [...] despre RIUF stiam, am mai fost o data. Un coleg de facultate m-a invitat, el participase. Tot o colega de-a noastra reusise sa isi gaseasca o facultate la RIUF. [...] L-am luat pe tata, am intrat la RIUF si cat se poate de sincer, am mers doar la stand-ul KAUST-ului. Pe langa partea academica, ma interesa sa vad si o cultura noua, alta traditie.

Vlad este doar unul dintre tineri care au reusit sa isi gaseasca universitatea la care sunt studenti in prezent prin intermediul participarii la RIUF. Un alt exemplu este Dragos Dascalu, student la HAN University, unde studiaza Automotive Engineering :

Am participat la RIUF inca din clasa a 11-a si pot spune ca prin intermediul targului am aflat despre optiunile pe care le am, urmand apoi sa aflu mai multe despre facultatile care m-au atras. (..) Nu pot sa spun ce m-a atras atat de mult la Olanda, si in special la aceasta facultate, sunt prea multi factori care au dus la aceasta decizie: de la preturile convenabile, la cazare si invatamant, pana la felul in care se comporta aceasta societate, felul in care suntem tratati noi, studentii straini, si oportunitatile pe care le am de aici incolo.

Un alt participant la RIUF este Theona Ciocirlan, studenta la Design grafic, la University of Greenwich:

Experienta mea cu targul a fost una extraordinara, intrucat mi-a deschis orizontul si m-a ajutat foarte mult in ceea ce priveste studiul in strainatate, in materie de informatii si multe altele. Prima oara cand am fost la targul de facultati a fost cand s-a tinut la Iasi si am fost surprinsa de cate 'tabere' cu reprezentanti de la foarte multe facultati erau. Am fost pe la fiecare in parte pentru a afla mai multe despre viata iin alte tari, costurile cursurilor, traiul, cheltuielile, oamenii, dar si pentru a face cea mai buna decizie in ceea ce priveste facultatea si locul unde voi studia.

Pentru a veni in ajutorul tinerilor care vor sa studieze in strainatate, la RIUF sunt prezenti si consilieri educationali. La stand, dar si in cadrul prezentarilor sustinute, consilierii EDMUNDO, UNIVERSALIO si EDMERICA le vor explica in detaliu care sunt procesele de aplicare in diferitele sisteme de invatamant, dar si cum pot sa isi maximizeze sansele de reusita.

Cea de-a XVI-a editie a RIUF se va desfasura in aceasta primavara in 3 orase: Bucuresti (14-15 martie), Cluj-Napoca (17 martie) si , pentru prima data, la Galati (19 martie). Pentru a participa, dar si pentru a putea rezerva un loc la seminariile sustinute de reprezentantii universitatilor, este necesara inscrierea pe site-ul RIUF.

Parteneri educationali si institutionali: Asociatia de Educatie Sociala, British Council, Campus France, DAAD, Fulbright, I.S.M.B, Primaria Municipiului Bucuresti.

Parteneri media: Adevarul, Amdoar18ani.ro, B365.ro, Blogunteer, CalendarEvenimente.ro, Edu-News, EduManager.ro, Gen90.net, Hipo, IQool.ro, Orasulm.eu, PortalHR, Radio Romania Cultural, Smart and Happy Child, Student din Provincie, StartUB.ro, Ziare.com.

Organizatii partenere: ADVICE, AEGEE, AIESEC,  ASCIG, Akcees, ASER, BOS, Ed4Lead, EESTEC, GRASP, ISIC, LSRS, LSE, Scoala de Valori, USR, VIP.

Sustinatori: Librariile Humanitas, Okian, FruFru, Ever Art.

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI