Stanleybet: Incurajam internshipurile in cadrul companiei, dovada sunt ultimii ani in care am organizat astfel de stagii in cadrul mai multor departamente
Nadia Dragoi este Director de Resurse Umane, Right Betting – parte a grupului Stanleybet Holding Limited. Ea a urmat Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei in cadrul Universitatii din Bucuresti, pe care a absolvit-o in anul 2002. Apoi si-a extins cunostintele in domeniul Comunicarii si Managementului Resurselor Umane, domeniul Consilierii in cariera si al Resurselor Umane. Afla din interviul realizat de Hipo.ro care sunt joburile disponibile in cadrul Stanleybet, ce fel de candidati cauta si cum decurge procesul de recutare.
Cum se deruleaza procesul de recrutare si ce instrumente folositi de obicei?
Procesul de recrutare incepe cu postarea pozitiilor vacante atat pe canalele interne cat si pe cele externe inclusiv in social media, unde tinerii au devenit din ce in ce mai activi. Politica noastra de recrutare urmareste in primul rand ocuparea pozitiilor vacante din interior si apoi promovarea si ocuparea acestora din mediul extern. Diferenta o face bineinteles nivelul de studii, experienta si competentele cerute de pozitia vacanta.
Procesul de recrutare continua cu selectia candidaturilor care corespund cel mai bine criteriilor specifice si contactarea candidatilor in vederea participarii la interviul fata in fata cu un reprezentant al departamentului HR sau a managerului direct in cazul anumitor pozitii. In cazuri punctuale si specifice folosim si interviul la telefon cu precadere in etapa de preselectie a candidaturilor.
In cadrul procesului de selectie folosim atat teste de cunostinte, de personalitate si aptitudinale cat si assesment center, in functie de natura si specificul pozitiei selectate. Validarea candidatului are loc insa in urma interviului cu managerul departamentului din care face parte pozitia respectiva. In urma validarii cu managerul direct candidatul va primi o oferta de angajare.
Cum sunt structurate interviurile de angajare si care este, in opinia dumneavoastra, scopul intrebarilor standard?
Ca si metode de intervievare folosim interviul structurat si semistructurat care vizeaza competentele specifice pozitiei pentru care se aplica, personalitatea dar si motivatia si atitudinea acestuia fata de munca si viata in general. Se urmareste atat potrivirea pe post cat si compatibilitatea cu valorile si cultura companiei.
Care sunt abilitatile / calitatile / competentele pe care le apreciati cel mai mult la un candidat?
Cel mai mult apreciem la candidatii nostri competente cum ar fi abilitatile interpersonale si comunicarea eficienta, orientarea spre rezultate, capacitatea de organizare a activitatii proprii, disponibilitate si deschidere pentru invatare, adaptabilitate - abilitati transferabile, esentiale in aproape orice job. Dar peste toate troneaza atitudinea pozitiva, dorinta de a face, de a se implica. Putem spune ca aceasta este prima conditia eliminatorie.
6. Care sunt pozitiile pentru care gasiti cu dificultate candidati potriviti? De ce?
Pozitiile tehnice presupun de obicei un proces de recrutare mai indelungat deoarece candidatii cu un bun background tehnic, IT in cazul nostru, sunt vanati de toti marii angajatori din piata, mai ales de cei din industria tehnica, astfel ca acestia au de unde alege. De aceea, este foarte important pentru noi ca si companie sa atragem oameni potriviti cu valorile si cultura companiei noastre, pe care sa-i loializam si sa-i retinem pe termen lung.
Care sunt, in opinia dumneavoastra, beneficiile unui internship pentru angajat si pentru angajator?
Noi incurajam internshipurile in cadrul companiei, dovada sunt ultimii ani in care am organizat astfel de stagii in cadrul mai multor departamente: HR, Contabilitate, Marketing, Logistica etc., ocazii cu care angajatii/candidatii au avut ocazia sa cunoasca specificul departamentului si pozitiei pentru care au aplicat, dezvoltandu-si in acelasi timp competentele specifice necesare. Managerii nostri au avut posibilitatea de a-i cunoaste mai bine si am putut construi o baza de candidati eligibili pentru viitoarele pozitii vacante.
Cum sunt motivati angajatii-cheie sa ramana in companie pe termen lung (ex: beneficii extrasalariale, dezvoltare profesionala, training, oportunitati de avansare etc.)?
Politica de motivare in cadrul companiei mai ales pentru angajatii cheie urmareste loializarea si retentia acestora pe termen lung prin: bonusuri de performanta si pentru recunoasterea loialitatii, beneficii de natura nonfinanciara, acces la traininguri de specialitate. De asemenea, toti angajatii companiei au acces la programe specifice de dezvoltare a carierei in cadrul companiei, ocazie cu care pot accesa diferite oportunitati de avansare.
De ce are nevoie un angajat al companiei dumneavoastra pentru a avansa si a evolua din punct de vedere profesional?
Ca sa avansezi si sa evoluezi din punct de vedere profesional nu trebuie decat sa ai o atitudine pozitiva, sa ai initiativa, sa fii deschis pentru invatare si dezvoltare, restul vine de la sine.
Despre companie:
Grupul Stanleybet a intrat pe piata din Romania in anul 2013 si a deschis prima agentie de pariuri in Romania in ianuarie 2004. De-a lungul anilor, Stanleybet s-a extins in mod constant la nivel national, ajungand la peste 360 de agentii si creand mai mult de 1.000 de locuri de munca. Stanleybet Holding este in prezent principalul grup transfrontalier de pariuri off-line din Europa, care opereaza peste 2 000 de agentii de pariuri in 8 state europene.
Misiunea noastra este aceea de a asigura satisfactie deplina clientilor, prin oferirea celor mai bune servicii de pariere din Romania. Satisfactia clientilor nostri ne garanteaza succesul intr-un mediu de afaceri dinamic si din ce in ce mai competitiv.
Valorile noastre:
- Orientare spre client;
- Initiativa si determinare;
- Calitate;
- Corectitudine;
- Profesionalism;
- Comunicare eficienta.
9. Ce alte informatii doriti sa comunicati candidatilor?
Sa se implice in cat mai multe activitati practice, fie in cadrul institutilor scolare pe care le urmeaza, fie in ONG-uri ori in internshipuri din care pot invata si in care isi pot dezvolta abilitati transferabile.
Le recomand de asemenea sa aiba asteptari realiste in raport cu experienta si cunostintele pe care le detin atunci cand se prezinta la un interviu si sa fie perseverenti in ceea ce si-au propus. Chiar daca situatia economica este dificila pentru multi angajatori, candidatii trebuie sa ramana deschisi oportunitatilor, sa fie motivati, sa arate entuziasm si interes real pentru jobul pentru care aplica si sa comunice deschis si natural la interviuri..