Yazaki Component Technology: Intentionam sa crestem constant spre 200 de angajati in anii urmatori
Yazaki Component Technology participa toamna aceasta la Angajatori de TOP Timisoara cu job-uri pentru candidatii pasionati de domeniul IT si cu o prezentare in cadrul Conferintei TechTalks – Key influencers shaping the software industry in Timisoara.
Asigura-te ca esti la curent cu ultimele noutati cu privire la angajatorul Yazaki Component Technology – citeste articolul pregatit de Hipo.ro si afla direct de la reprezentantii si angajatii companiei care este mediul de lucru, ce oportunitati de cariera ofera si care sunt programele de dezvoltare profesionala! Pregateste-te sa-i cunosti la Angajatori de TOP!
Cum ati descrie Yazaki Component Technology in cifre?
Centrul de proiectare din Timisoara a fost infiintat in 2009 la 5 ani dupa deschiderea fabricii din Arad. Actualmente avem in jur de 90 de angajati si intentionam sa crestem constant spre 200 de angajati in anii urmatori.Cat de important este departamentul R&D intr-o companie dedicata industriei Automotive precum Yazaki Romania? De ce skill-uri ar trebui sa dea dovada expertii in domeniu pentru a oferi suport in activitatea companiei?
Asa cum fara productie nu am avea ce vinde, fara un department capabil de R&D nu am avea ce produce. Rolul departamentelor de R&D intr-o industrie auto extrem de competitiva si inovativa, este unul esential pentru ca aici se capitalizeaza knowhow-ul si de aici se nasc ideile pentru noi produse.In ultimii ani, compania dumneavoastra a investit in cercetare si dezvoltare. Care este rolul centrului de dezvoltare software pe care-l aveti in Timisoara? Care ar fi ariile pe care le vizati si in care investiti cel mai mult pentru a asigura performanta companiei dumneavoastra?
Centrul de dezvoltare din Timisoara are un rol dublu, in primul rand de a asigura capacitatea si capabilitatile necesare diviziei de electronice si instrumentar de bord europene pentru dezvoltarea noilor produse, iar in al doilea rind de a facilita introducerea acestor produse in productia de serie in fabrica de la Arad.Care sunt cele mai interesante proiecte pe care le aveti in lucru in urmatoarea perioada si care apreciati ca merita sa fie facute publice?
In baza cunostintelor accumulate in ultimii ani in domeniul HMI (Human Machine Interface), Yazaki Timisoara a devenit principalul centru pentru dezvoltarea modulelor de HMI ce vor rula pe instrumentele de bord proiectate de Yazaki pentru clientii nostrii din Europa. Convertoarele statice sint un alt grup de produse a caror pondere in echipare viitoarelor autovehicule creste in amploare.Echipa Yazaki Component Technology
Stefan Dragomir, Software Engineer in cadrul Yazaki Component Technology, impartaseste din experienta lui in cadrul companiei – evolutia in cariera, beneficiile si oportunitatile de dezvoltare oferite si mediul de lucru din Timisoara.
De cat timp sunteti in cadrul organizatiei si de care este rolul dvs?
Sunt in Yazaki de 3 ani si ocup pozitia de Software Developer in cadrul Departamentului de Software din Timisoara.Puteti sa ne spuneti pe scurt care a fost evolutia dvs in cariera?
Am absolvit Universitatea Politehnica din Timisoara, Facultatea de Electronica si Telecomunicatii. Facultatea m-a pregatit sa lucrez in domeniul electronicii si putin pentru software. Cunostintele de software au fost achizitionate din interes propriu ,din curiozitate si placere. Am activat in cadrul unei companii de automotive din Timisoara timp de 2 ani unde am lucrat intr-un laborator de testare si validare climatica (Environmental / Reliability).In Yazaki am venit acum 3 ani pe postul de Software Developer iar obiectivul meu a fost sa ajut la integrarea si folosirea unui nou sistem automat de testare software.
Cunostintele mele de software la angajarea in Yazaki erau limitate la C nivel mediu, LabView mediu, dar, cu incredere si rabdare din partea supervizorului meu direct, am reusit in scurt timp sa achizitionez foarte multe cunostinte de C/C++/Python/LabView si multe notiuni generale de software.
Totodata, multumita unor colegi generosi in a impartasi cunostintele cu cu cei din jur, am reusit sa imi imbunatatesc abilitatile in Embedded Software si am putut participa la conceperea unui important proiect pentru un producator auto.
Care a fost cea mai mare provocare / oportunitate pe care ati avut-o pe parcursul carierei?
Cea mai mare oportunitate pana in acest moment a fost sa particip la dezvoltarea sistemului Yazaki de testare. Mult timp am fost singurul membru in acest proiect, dar, impreuna cu supervizorul meu , am resit sa depasim toate obstacolele, iar in urma lor am obtinut nu doar un program si cunostinte importante tehnice dar si foarte multe cunostinte organizatorice. Aici am primit incredere sa ma organizez singur ceea ce mi-a dat ocazia sa invat cat de importanta este pregatirea si planificarea temeinica a unui proiect inainte de a incepe sa lucrezi la el.Cea mai importanta provocare a avut loc dupa un an petrecut in Yazaki, cand locatia din Timisoara a castigat un important proiect cu un mare producator de masini. Pana in acel moment , cunostintele mele de Embedded software erau minimale. Deoarece eram putine persoane in locatia din Timisoara in acel moment, a trebuit sa ajut cum puteam la finalizarea proiectului. In urma acestei experiente, am ajuns la cunostinte foarte bune in Embedded software .
Care ar fi sfaturile dvs pentru un tanar profesionist care doreste sa se specializeze in dezvoltarea de software in industria Automotive?
Orice tanar care poseda cunostinte cel putin medii in software poate fi de mare ajutor in industria automotive, mare parte din timp cunostinte de Embedded Software si C/C++ sunt necesare, insa orice limbaj sau notiuni in domeniul software nu ajuta un inginer daca dorinta de a invata nu exista. Cred ca cea mai importanta caracteristica a unui inginer in domeniu automotive trebuie sa fie curiozitatea si buna organizare.Care sunt tehnologiile cu care lucrati in cadrul Yazaki Component Technology si in ce proiecte sunteti implicat?
Compania Yazaki este momentan implicata in multe proiecte cu multi producatori de masini. Avand in vedere ca locatia din Timisoara este o organizatie de nisa, inca de la inceput s-a pus mare pe tehnologie, avem specialisti software si hardware care pot lucra impreuna si finaliza cu succes orice proiect la un cost minim. In Yazaki s-a pus tot timpul mare pret pe automatizarea si reutilizarea unui sistem (de testare sau dezvoltare) in cadrul mai multor proiecte. Momentan avem un sistem complet automat de testare software si un sistem foarte flexibil de dezvoltare software.Tehnologiile dezvoltate in Yazaki Timisoara sunt utilizate cu success in toate locatiile Yazaki Europa si in locatii Yazaki Japonia. Doar prin automatizare si investitie in tehnologii noi putem reduce costurile dezvoltarii.
Ce poate oferi o firma in domeniul Automotive unui inginer in software?
Timisoara este un oras cu foarte multe firme in domeniul automotive iar oferta in acest domeniu este mare si variata.Parerea mea este ca pentru un inginer software este important nu doar recompensa financiara ci si mediul in care lucreaza, aici referindu-ma la:
- oportunitatea de a avansa tehnic si organizational
- colegi dornici de a ajuta
- supervisori cu viziune care sa incurajeze si sa sustina dezvoltarea inginerilor
Stefan Dragomir, Software Engineer, Yazaki Component Technology