400 de specialisti si pasionati de programare se reunesc la cel mai provocator Hackathon - DevHacks 2015
Specialisti IT si pasionati de domeniu se vor reuni pe 21-22 noiembrie la Biblioteca Nationala la unul dintre cele mai provocatoare hackathon-uri din tara. Timp de 24 de ore, 400 de profesionisti IT si dezvoltatori software vor lucra la realizarea unor aplicatii intr-unul dintre domeniile: Sanatate & Fitness, Educatie, Smart City (oras inteligent, tehnologizat), iar la final, un juriu format din mentori si reprezentanti ai companiilor vor alege echipa castigatoare. Marele premiu este de 2500 de euro.
Cine poate participa la DevHacks?
Competitia este dedicata atat celor care sunt interesati de o competitie interactiva, celor aflati in cautarea unui job in domeniul IT, cat si celor care vor sa participe la un concurs care le va aduce un premiu consistent. Evenimentul se adreseaza tuturor celor care doresc o provocare si rezista la presiunea timpului (24 de ore de programare continua). La eveniment se pot inscrie profesionisti IT, studenti sau tineri care au cunostinte de programare, intr-unul din limbajele: HTML/CSS, JavaScript, Java, C/C++/C#, Phyton, Ruby, iOS, Android si altele. Cei care doresc sa participe se pot inregistra, fie ca participant individual sau ca echipa, alaturi de alti colegi, pe Hipo, la sectiunea dedicata evenimentului sau pe Site-ul DevTalks.
Zone de relaxare si distractie pentru participanti
Pe langa activitatea intensa de codare, cei 400 de participanti se vor bucura si de spatii alocate relaxarii (Chilling Area) si distractiei (Fun Area). Deoarece competitia presupune programare timp de 24 de ore, pauzele si zonele de relaxare sunt esentiale pentru succesul echipelor implicate. Aceste zone vor oferi un plus de confort celor care codeaza si vor ajuta la diminuarea presiunii timpului. Partenerii Fun Area precum RoboFun sau Fungadgets vor pune la dispozitie gadget-uri distractive in zonele dedicate, pentru a mentine participantii alerti si implicati. De asemenea, pentru un confort sporit, partenerul Chilling Area, Ceragem, va oferi suport in relaxarea si mentinerea unei dispozitii ridicate din partea celor care vor participa la Hackathon.
Companiile, mentorii si specialistii prezenti la eveniment
Companiile partenere ale evenimentului sunt Accenture, IBM, Teamnet si Brainspotting din cadrul carora provin o parte dintre mentorii si evaluatorii Hackathon-ului. Acestea vor pune la dispozitie atat premii si provocari pentru participanti, cat si sfaturi si sesiuni de consiliere cu specialisti din cadrul companiei pentru a rezulta aplicatii si metode inovatoare care sa duca la imbunatatirea realitatii sociale.
In plus, Hackathon-ul DevHacks se bucura si de suportul urmatorilor mentori, profesionisti in domeniul dezvoltarii software, care le vor oferi suport si sfaturi utile echipelor participante:
- Andrei Craciun – Senior Software Engineer at Intel Corporation;
- Paul Brie – Department Manager at Evozon;
- Daniel Ilinca – Managing Director at Cornerstone Technologies International;
- Ion Meitoiu – DevOps Engineer at Adobe;
- Mike Elsmore – Developer Advocate, IBM Cloudant at IBM;
- Radu Amarie – Head of Engineering at Findie.
Printre specialistii din domeniul IT care vor fi prezenti la eveniment se numara: Razvan Rughinis, profesor la Universitatea Politehnica Bucuresti si Tudor Cobalas – CoFounder at SafeDrive, precum si mentori din cadrul Let’s do it Romania.
Mai multe detalii despre agenda hackathon-ul DevHack, companiile participante si modalitatea de inscriere pot fi accesate pe https://www.hipo.ro/locuri-de-munca/devhacks sau http://devtalks.ro/devhacks/