Află direct de la specialiştii BearingPoint care este rolul unui Software Engineer şi cum îţi poţi dezvolta cariera într-o companie de consultanţă




BearingPoint România participă primăvara aceasta la Angajatori de TOP Virtual, între 4-17 aprilie. Vizitează standul nostru ÅŸi aplică la oportunităţi de carieră lansate în exclusivitate!

Cum aţi descrie BearingPoint in cifre?

BearingPoint este o firmă europeană de consultanţă de management ÅŸi IT, având la nivel global 3500 de angajaÅ£i în 33 birouri din 20 de ţări. Împreună cu reÅ£eaua sa globală de consultanţă, deserveÅŸte clienÅ£i din domeniul comercial, financiar sau guvernamental, în peste 70 de ţări ale lumii.
 
În România, BearingPoint are în prezent  3 birouri: în BucureÅŸti, Sibiu ÅŸi TimiÅŸoara. Cei peste 300 angajaÅ£i formează o echipă tânără, dinamică, folosind expertiză tehnică ÅŸi experienţă interculturală în adaptarea de soluÅ£ii personalizate, în funcÅ£ie de necesităţile clienÅ£ilor din domenii precum farma, auto, industrii financiar-bancare.

Iulia, Călin ÅŸi Bogdan, angajaÅ£i ai companiei de consultanţă de management ÅŸi tehnologie BearingPoint, au împărtaÅŸit din experienÅ£a lor în rolul de Software Engineer din cadrul echipei de dezvoltare de soluÅ£ii Abacus.
 
Platforma Abacus este un produs software de raportare reglementată, folosit la scară largă de către companii din întreaga Europă, pentru a-È™i putea îndeplini cerinÈ›ele de raportare impuse de către autorităţile de supraveghere. În cadrul acestui proiect echipa din BearingPoint România numără peste 70 de specialiÅŸti în domeniul raportărilor financiar-bancare ÅŸi în dezvoltare de software.

Ce face un Software Engineer ? 

Iulia: Un software engineer este responsabil cu analizarea metodelor de implementare ale produsului software pentru a livra un rezultat de cea mai bună calitate clienÅ£ilor. De asemenea, acesta trebuie să urmeze întregul proces de proiectare ÅŸi dezvoltare ÅŸi să fie deschis oricărei idei de utilizare a noilor tehnologii, asigurând performanÅ£a soluÅ£iei software. În cadrul unei firme de consultanţă, software engineer-ul este conÅŸtient de importanÅ£a nevoilor clienÅ£ilor ÅŸi a îmbunătăţirii produsului solicitat.
 
Călin: Un software engineer implementează zilnic cerinÅ£ele venite atât de la clienÅ£i cât ÅŸi cele apărute din „bug-uri” ale unor implementări anterioare ÅŸi încearcă întotdeauna să împace cerinÅ£ele de business care trebuie implementate în concordanţă cu tehnologiile actuale. Este nevoie, astfel, de un continuu proces de învaÅ£are a noilor tehnologii.
 
Bogdan: Activitatea principală a unui Software Engineer este de a-ÅŸi imagina ÅŸi crea soluÅ£ii, cu ajutorul calculatorului, la probleme zilnice întâlnite de persoane sau firme, pentru a le uÅŸura viaÅ£a sau a le creÅŸte productivitatea.


 

Ce recomandări ai pentru un junior care este la începutul carierei ÅŸi urmareÅŸte un job ca al tău? 

Iulia: Software engineering este un domeniu în continuă schimbare, motiv pentru care recomand juniorilor să fie motivaÅ£i ÅŸi ambiÅ£ioÅŸi să înveÅ£e constant începând la locul de muncă, dar continuând să îÅŸi păstreze curiozitatea in domeniul lor de interes ÅŸi acasă. Limbajele ÅŸi mediile de dezvoltare evoluează rapid, iar sursele de informare ÅŸi platformele de training sunt multiple. Cu siguranţă, astfel vor fi mai încrezători ÅŸi vor reuÅŸi să devină membrii cheie în orice echipă de proiect amplu.
 
Calin: Recomand studierea fundamentelor pe care se bazează majoritatea tehnologiilor din zilele noastre până ce acestea se sedimentează, pentru a avea o bază versatilă pe care să se poată construi diferite specializări ulterioare. Astfel, le va fi mai uÅŸor să înÅ£eleagă cum diferite tehnologii se intersectează, pentru a rezulta în final o aplicaÅ£ie sau o suită de aplicaÅ£ii.
 
Bogdan: Aceasta este o meserie care evoluează continuu. Nu poÅ£i spune în nici un moment că stăpâneÅŸti un subiect pe deplin. Este nevoie de o muncă continuă de învăţare ÅŸi de adaptare la noile tehnologii. Din punctul meu de vedere acesta e un avantaj enorm, poÅ£i avea oricând satisfacÅ£ia stăpânirii unor cunoÅŸtinte cu ajutorul cărora poÅ£i găsi soluÅ£ii ingenioase la probleme cât mai diverse.

       

De ce este BearingPoint locul în care iÅ£i place să profesezi ca Software Engineer? 

Iulia: Internship-ul la BearingPoint ca student mi-a oferit oportunitatea de a începe sa lucrez într-un mediu plăcut, având alături tutori ce mi-au împărtăşit din cunoÅŸtiinÅ£a ÅŸi experienÅ£a lor în programare. M-am integrat în această echipă tânără, ambiÅ£ioasă, cu dorinÅ£a de afirmare, nerăbdătoare de a încerca noi provocări ÅŸi satisfăcută de fiecare mic succes binemeritat. Profesional, îmi place pentru că reuÅŸesc sa îmbin partea de consultanţă cu cea de business ÅŸi am o viziune mai largă asupra legăturii dintre aceste mari domenii de activitate. Aici văd zi de zi modele pozitive de reuÅŸită în carieră ÅŸi sunt mândră de performanÅ£a pe care am reusit sa o ating împreună cu echipa.
 
Călin: BearingPoint se ocupă cu dezvoltarea de software pentru o nişă de piaţă din industria bancară şi de asigurări care presupune foarte multă flexibilitate şi capacitate de adaptare, precum şi pentru echipa profesionistă alături de care am şansa să mă dezvolt şi din punct de vedere personal dar şi profesional.
 
Bogdan: La BearingPoint avem ocazia de a lucra în echipă cu persoane atât din Å£ară cât ÅŸi din străinătate. Acest lucru îÅ£i oferă de multe ori perspective cu totul noi la rezolvarea diverselor probleme. Lucrez într-un mediu foarte dinamic, cu un colectiv tânăr, avid de cunoaÅŸtere.

Descoperă oportunităţile de carieră disponibile în cadrul BearingPoint pe website-ul nostru ÅŸi la Angajatori de TOP Virtual! 


 
 

Va recomandam si:

Oportunități de angajare prin DB Work la Angajatori de TOP - Timișoara, 18-19 octombrie