Internship platit sau neplatit? Top 5 tipuri de beneficii pe care companiile le ofera internilor



Internship platit sau neplatiit?
Top 5 tipuri de beneficii pe care companiile le ofera internilor

 
Experienta profesionala obtinuta printr-un program de internship/trainee in timpul facultatii sau dupa incheierea studiilor iti poate conferi startul perfect dezvoltarii tale. Poti sa dobandesti o serie de abilitati practice si sa transpui informatiile pe care le-ai acumulat la facultate. Totodata, ai sansa sa evaluezi activitatea pe care o desfasori si sa decizi daca aceasta se potriveste sau nu intereselor si personalitatii tale. 

De ce ar trebui sa optezi pentru un program de internship/trainee?
 
Pe langa dezvoltarea personala si profesionala, un internship iti aduce si oportunitatea de a lucra alaturi de profesionisti din domeniul tau de interes. Astfel, vei invata cele mai bune practici direct de la specialisti. Daca iti vei indeplini task-urile conform asteptarilor si vei aduce performanta, la finalul internshipului le poti cere scrisori de recomandare. Acestea vor contribui la cresterea credibilitatii activitatilor din CV-ul tau pentru viitoarele tale experiente.

Platit sau neplatit?
 
A alege intre un internship platit si unul neplatit constituie un subiect de discutii interminabile cu sustinatori de ambele parti ale baricadei, pareri pro si contra. De aici si situatia in care majoritatea tinerilor se intreaba daca sa ia sau nu in considerare un internship neplatit. Sa fie acesta singurul aspect pe care sa il iei in calcul? 

Pentru a citi articolul in intregime, descarca publicatia Ghidul Angajatorilor – Editia Internship&Trainee 2016.
 

Va recomandam si:

Salariu minim 2025

ULTIMELE JOBURI