LSRS si MApN semneaza un protocol strategic de colaborare

Reprezentantii Ligii Studentilor Romani din Strainatate, Ruxandra Popescu, Secretar General, si George Andrei Tecusan, Vicepresedinte Relatii Externe, s-au intalnit cu E.S. Mihnea Ioan Motoc, Ministrul Apararii Nationale, si echipa acestuia pentru a incheia un acord strategic de colaborare ce reprezinta un pas important pentru implementarea propunerilor LSRS de incurajare a intoarcerii spre tara a tinerilor cu studii peste hotare.
 
Astfel, LSRS si MApN vor organiza initiative comune prin care vor oferi stagii de practica celor interesati, facilitand totodata schimburi de bune practici intre institutiile academice romanesti si cele din strainatate:
 
„Dovada, interesul comun ce a dus la semnarea astazi a unui important protocol de colaborare a MApN cu Liga Studentilor Romani din Strainatate prin care cream posibilitatea studentilor romani cu pregatire academica peste hotare sa desfasoare stagii de practica si de pregatire in cadrul stucturilor centrale si in institutii de invatamant superior ale Ministerului. Pe langa beneficiile evidente de ambele parti, atat pentru studentii care se vor inscrie in programele organizate in marja acestui protocol, cat si pentru MApN, vom urmari si facilitarea cooperarii dintre institutiile militare de invatamant superior si mediul academic si de cercetare stiintifica din strainatate.” a declarat E.S. Mihnea Ioan Motoc
 
De asemenea, reprezentantii Ligii s-au declarat incantati de deschiderea aratata de catre MApN fata de viziunea si proiectele LSRS:
 
„Ne dorim ca astfel de protocoale de colaborare sa dea nastere unor initiative strategice cu impact real asupra comunitatii de studenti romani de peste hotare si a societatii romanesti. Inca de la infiintare, LSRS a avut printre obiectivele sale principale, facilitarea intoarcerii in si spre Romania a tinerilor romani cu pregatire academica in strainatate. Acordul cu MApN ne intareste speranta ca propunerile SMART Diaspora de atragere a „creierelor” romanesti de peste hotare vor deveni realitate si vor fi parte a unei strategii nationale care sa recunoasca importanta strategica a studentilor si absolventilor romani de la cele mai prestigioase universitati ale lumii. Parteneriatul de colaborare reprezinta un pas esential in aceasta directie si suntem convinsi ca va fi de bun augur atat pentru comunitatea de studenti din Diaspora cat si pentru mediul public din tara. Cei peste 300 de voluntari activi ai Ligii vor continua sa puna umarul activ la dezvoltarea Romaniei, iar astfel de parteneriate nu ne fac decat sa fim optimisti ca munca noastra are impact real.”
 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania