Sunt un pasionat de IT! Imi caut job sau el ma cauta?


Stim ca daca ai ajuns la aceste randuri, iei in calcul o cariera in IT sau ai deja ani bun de experienta in domeniu. In ultimii ani, piata joburilor pe IT a avut o crestere exponentiala si cred ca este unul dintre domeniile care ne confirma cat de inventivi si creativi suntem noi ca natiune.

In industria IT sunt cele mai dorite joburi, conform studiului „Planurile celor mai doriti angajatori in 2016”, realizat pe 10 000 de candidati. Aproape 40% dintre persoanele participante la studiu au raspuns ca isi doresc un job in IT.

E posibil sa fii unul dintre candidatii sunati des sa fii intrebat daca doresti un job in IT sau sa fii la inceput de drum si sa nu stii ce e mai potrivit pentru tine. Noi, avand 10 ani de experienta in organizarea targurilor de joburi, suntem convinsi ca o constanta informare despre dinamica pietei muncii este mai mult decat necesara.  In cele ce urmeaza, am sumarizat principalele modalitati prin care poti sa valorifici prezenta ta la un targ de joburi, chiar daca nu urmaresti sa iti schimbi jobul in cel mai scurt timp.

Este unul dintre putinele evenimente de cariera, unde poti sa te familiarizezi, sa discuti si sa experimentezi alaturi de oamenii tehnici din companii toate domeniile IT. Acest lucru este posibil datorita sectiunii TechTalks din cadrul evenimentului. Vezi care sunt cele zece lucruri pe care le ratezi daca nu vii aici!
 
La cea de-a 10-a editie si-au anuntat prezenta principalii jucatori din domeniu: Microsoft, Nokia, Flex, Huawei, ATOSS Software, Huf, Hella, ZTE Services Romania, Continental, Yazaki Component Technologies, Beespeed, Visma Software, Netex Consulting, Cmed Clinical Research Services,  BearingPoint Romania, IBM,  Safefleet.

20% dintre companiile participante la Angajatori de TOP Timisoara recruteaza candidati in IT. Ele se adreseaza atat profesionistilor, 18% dintre joburi sunt pentru candidatii cu peste 3 ani experienta, 23.5% sunt pozitii middle-level pentru persoane cu 1-3 ani experienta, cat si juniorilor, intucat 28% dintre joburi sunt pentru candidatii entry-level. Pozitia fruntasa ca numar de procente este ocupata de programele de internship, 30.5% din pozitiile pentru care companiile au planuri de recrutare primavara aceasta sunt reprezentate de programele de internship.

De ce este benefic sa participi la Angajatori de TOP Timisoara

1. Interactionezi la stand cu persoane tehnice de la 20 cele mai dorite companii din IT din Banat 

Nu numai ca afli care sunt planurile lor de recrutare, ci ai ocazia sa discuti cu ei despre tehnologiile pe care le implementeaza in proiectele lor, care este structura echipei/ organizatiilor, care sunt potentialele career path-uri, ce ar trebui sa faci daca te re-orientezi spre un alt domeniu, in ce directie se dezvolta piata sau alte subiecte tehnice relevante pentru voi.
Pentru candidatii fara experienta interactiunea cu specialistii constituie o ocazie in plus sa-ti dai seama care ar fi cele mai eficiente metode sa iti formezi competente.
 
2. Discuti fata in fata cu persoanele responsabile de procesul de recrutare 

Nicio descriere a companiei de pe site nu se compara cu insight-urile oferite de reprezentantii companiei, cei care stiu mecanismele interne ale companiei. Specialistii in resurse umane iti pot oferi detalii despre procesul de selectie, despre beneficiile pe care le ofera, despre asteptarile pe care compania le are de la candidati, despre responsabilitati. In plus, poti primi sfaturi pentru a-ti creste sansele de angajare, poti evalua daca o pozitie este sau nu potrivita pentru tine.
 
3. Evaluezi mediul de lucru si cultura organizationala a potentialilor angajatori 
Prin prezenta la targ, timp de 2-3 ore, poti evalua piata locala si sa-ti dai seama ce ti se potriveste. E cadrul cel mai potrivit sa pui intrebari si sa clarifici orice nelamurire pe care o ai.
 
4.Participa la TechTalks – peste 25 de specialisti trateaza cele mai recente subiecte din industria IT
Citeste aici 10 lucruri pe care sa nu le ratezi in agenda de la aceasta editie. Mai mult decat atat, am pregatit un Startup and Technology Corner unde poti accesa cele mai noi inovatii in materie de imprimante 3D, ochelari VR sau solutii de mobilitate. Numarul de locuri este limitat, prin urmare iti sugeram sa te inscrii cat mai repede posibil folosind linkurile de mai sus. Agenda actualizata este aici »

Uite mai jos cateva oportunitati care te-ar putea interesa!

The Microsoft Academy for College Hires - Technical engineer

Microsoft TechLab, TechTalks Timisoara

Internship - Junior Software Test Engineer

Software Development & Integration Engineer

Data Team Leader Technology Category Mgt (TCM)

OSS Integration Professional - Mobile Provisioning

Project Test Engineer - Electronics Manufacturing TSR

Hardware Engineer for Warranty Center-Manufacturing 

SOFTWARE VALIDATION ENGINEER FOR INSTRUMENT CLUSTERS

PRODUCT VALIDATION ENGINEER

SENIOR TEST ENGINEER

EMBEDEDD SOFTWARE ENGINEER

Senior Hardware Engineer

Technical project manager

Hardware Embedded Staff Engineer

Software Quality Specialist

Team Leader Product Management

JAVA Developer - Peripherals Interfaces m/f

Mobile DEVELOPER m/f

Junior/Intermediate level JAVA Developer (m/

IOT /Java Developer

Business Analyst in Regulatory Reporting

Scrum Master

Java Software Engineer

IT Support Engineer

Transmission Engineer

Radio Configuration Junior Engineer
Embedded Linux Software Developer

Software Engineer - Embedded C

Quality Engineer (Automotive Software)

Software Developer - Embedded Linux / C++
Cloud ERP Architect

Trainee Program C++

Front-end Web Developer

Junior Software Developer
White Box Tester

Team Leader for White Box Testing

Team Leader for Basic Software Development

School of Embedded programming
HARDWARE ENGINEER FOR ENERGY MANAGEMENT PRODUCTS

Software Test Manager

Information Security Management

Test Software Development Engineer
Curs gratuit de Java! Timisoara
Senior Mobile Application Developer

Lead System Test Engineer

Junior Software Configurator

Service Desk Technician (Part Time)
Java Web Developer - German Speaker
Te asteptam cu drag la eveniment! Inscrie-te pe Hipo.ro, descarca CV-ul in format barcode si interactioneaza cu reprezentantii companiilor la standul lor din cadrul Centrului Regional de Afaceri din Timisoara.

Ne vedem la Angajatori de TOP Timisoara!

 
Inscriere Angajatori de TOP Timisoara

 

Va recomandam si:

Oportunități de angajare prin DB Work la Angajatori de TOP - Timișoara, 18-19 octombrie

ULTIMELE JOBURI

  Articole Cariera