Demontam 9 mituri de ce nu merita sa vii la un targ de joburi!


 
Suntem liberi sa facem alegeri, dar noi vrem sa te ajutam sa le faci pe cele potrivite. Multi candidati aleg sau nu sa vina la Angajatori de TOP pentru ca au in minte cateva mituri despre natura evenimentului si eficienta acestuia. Noi am trecut prin acestea si am argumentat la fiecare de ce nu sunt adevarate! Speram ca daca ai ajuns pana aici, vrei sa te convingi inca o data de ce merita sa aloci 2 zile pentru cariera ta.

1. Aplic la joburi direct pe Hipo.ro, nu are rost sa vin la targul de joburi

Intr-adevar, noi iti recomandam sa consulti lista de joburi a companiilor de pe site si sa intri pe profilele de angajator ale companiilor de care esti interesat. Asta nu inseamna ca este in zadar sa participi la eveniment. Interactiunea de la stand cu angajatorii reprezinta un prim-interviu pe care il ai cu fiecare companie. Astfel, ai ocazia sa vorbesti direct cu reprezentantii companiilor si sa le pui intrebari.

2. Eu sunt profesionist, nu voi gasi joburi la care sa aplic

Fals! Din experienta editiilor anterioare, peste 40% dintre pozitiile deschise de companii sunt pentru candidati cu nivel de experienta middle si senior. De exemplu, in aceasta toamna, la editia din Bucuresti sunt deschise 5000 de oportunitati de cariera dintre care 43% dintre joburi sunt pentru candidatii cu peste 3 ani de experienta. In timp ce la Timisoara, angajatorii au pregatit pentru candidati 2500 de joburi, iar 15% dintre joburi sunt pentru candidatii cu peste 3 ani experienta.

3. As vrea sa obtin un job part-time, iar la eveniment sunt doar joburi full-time

Trebuie sa recunoastem, si noi am fost curiosi sa verificam acest mit si am intrebat companiile. In aceasta toamna, aproximativ jumatate dintre angajatorii prezenti au si astfel de oportunitati de cariera, alaturi de joburile full-time.

4. Nu am certitudinea ca CV-ul meu ajunge la persoanele potrivite din compania respectiva

Gresit! Organizam targul Angajatori de TOP din 2006 si iti putem garanta ca la fiecare editie companiile sunt reprezentate la stand de cel putin 1 specialist in recrutare, persoane cu care poti discuta si de la care poti afla informatii utile despre joburile deschise, competentele necesare, procesul de selectie si alte detalii care te intereseaza.
In plus, am inclus CV-ul Barcode ca un instrument care permite sa faca CV-ul accesibil la multe persoane, fiind intr-o baza de date online care se indexeaza de fiecare data cand iti actualizezi informatiile pe Hipo.ro

5. Lucrez intr-un domeniu in care am multe oportunitati si nu are rost sa merg la un targ de joburi

Nu negam faptul ca sunt cateva domenii favorizate cu mii de oportunitati, dar credem ca o discutie directa face mai mult decat un job description. Ai ocazia sa afli direct de la persoanele responsabile de recrutare, manageri de departamente sau de organizatii care sunt planurile companiei, care sunt asteptarile, care este natura responsabilitatilor. Da, ulterior, poti sa suni un prieten sa afli mai multe despre companie, dar nu uita ca fiecare dintre noi are experiente diferite si omul informat este cel mai puternic.

6. Nu angajeaza persoane fara experienta

Companiile zic altceva! La fiecare editie avem peste 700 programe de internship deschise, in timp ce aproximativ 45 % dintre joburile de la Angajatori de TOP vizeaza candidati fara experienta. In acelasi timp, ne implicam activ ca sa fii un candidat competitiv, chiar daca nu ai experienta prin workshopuri si conferinte, la standul CV Experts primesti feedback instant pe CV. Uite aici o lista de oportunitati de la Bucuresti si Timisoara care vizeaza candidatii fara experienta.

7. Companiile nu au timp sa imi raspunda la intrebari fiindca e aglomerat

Cu siguranta va fi aglomerat la un targ la care participa mii de candidati. E posibil ca atunci cand ajungi al standul companiei, angajatorii sa fie ocupati sau implicati in alta discutie. Poti astepta sau poti reveni la standul lor peste cateva minute. Noi iti garantam ca ei sunt acolo pentru a te cunoaste si iti vor raspunde la toate nelamuririle.

8. Dupa ce depun CV-ul, nu ma mai cheama la un interviu

Nu trebuie sa pornesti la drum cu acest gand, mai ales daca iti doresti sa te angajezi.
Sunt 100 de companii participante la evenimentul din Bucuresti si 70 la evenimentul din Timisoara. Vezi ce planuri de recrutare au companiile, care sunt joburile pentru care recruteaza si aplica la acele joburi care ti se potrivesc. Sigur vei gasi oportunitati de cariera printre cele 5000 de joburi de la Bucuresti si printre cele 2500 de joburi de la Timisoara.

9. Nu imi caut neaparat acum un job, de ce sa merg la targ?

Poate ca nu iti doresti sa te angajezi in urmatoarele zile, dar acest moment va veni candva. Vino la targ, depune CV-ul la standul companiilor si vei intra in baza de date a celor mai doriti angajatori! Ca sa nu mai spunem ca afli care sunt planurile companiilor si care sunt joburile noi care vor aparea. In plus, evaluezi cultura organizationala a companiilor.
 
Mai mult, te poti inscrie la workshop-urile si conferintele de la Bucuresti si Timisoara.
Participarea la Workshop-uri si Conferinte este gratuita, insa locurile sunt limitate. Rezerva-ti un loc gratuit.
 
Asadar, va invitam sa va inscrieti la Angajatori de TOP, care va avea loc la Bucuresti, intre 14 – 15 octombrie si la Timisoara intre 21 – 22 octombrie. Participati la eveniment, indiferent de ceea ce va spun prietenii sau de ceea ce cititi pe forumuri de discutii. Nu aveti nimic de pierdut, ci numai de castigat.

 
Inscriere Angajatori de TOP Bucuresti Inscriere Angajatori de TOP Timisoara

Va recomandam si:

Oportunități de angajare prin DB Work la Angajatori de TOP - Timișoara, 18-19 octombrie

ULTIMELE JOBURI