Corpul European de Solidaritate ofera tinerilor oportunitati de voluntariat si de angajare in UE



Tinerii cu varste cuprinse intre 17 si 30 de ani se pot inscrie in Corpul European de Solidaritate, o noua initiativa lansata la nivelul Uniunii Europene, care le ofera sansa de a participa la anumite proiecte ca voluntari sau de a-si gasi locuri de munca in statele UE  pentru o perioada cuprinsa intre doua si 12 luni.

Prin inscrierea in Corpul European de Solidaritate, tinerii au sansa sa participe la o serie de proiecte care sa promoveze solidaritatea si sa contribuie la rezolvarea situatiilor dificile de pe teritoriul UE. Cei care se inregistreaza pot mentiona tarile in care vor sa fie trimisi, daca doresc experienta in domeniul voluntariatului sau profesionala, ce tip de activitate ii intereseaza si ce experienta detin.

Ce îți oferă Corpul European de Solidaritate

Celor care opteaza pentru voluntariat li se vor asigura cazarea, masa, cheltuielile de deplasare si banii de buzunar, iar celor care doresc sa beneficieze de stagii si ucenicii li se vor plati cheltuielile de deplasare si o diurnal. Tinerii angajati prin intermediul Corpului european de solidaritate vor avea intotdeauna contract de munca si salariu, in conformitate cu legislatia, reglementarile si contractele colective de munca la nivel local. De asemenea, toti participantii vor primi un certificat care detaliaza actiunile pe care le-au intreprins prin intermediul Corpului European de Solidaritate.

Instrumentul de inregistrare este disponibil in toate cele 24 de limbi ale UE. Desi inscrierea este posibila de la varsta de 17 ani, varsta minima de participare la un proiect este de 18 ani. Fiecare candidat inscris intr-un proiect va beneficia de un training inainte de a incepe munca propriu-zisa.

„Este suficient sa va inscrieti, iar organizatiile si asociatiile care au nevoie de voluntari se vor servi direct din aceasta baza de date imensa. O baza de date care va permite unui tanar — de exemplu, din Romania — sa fie voluntar in orice tara a UE. Nu doar in Romania. Inchipuiti-va un Erasmus pentru voluntari. Iar aceasta activitate este recunoscuta, va echivala cu o experienta profesionala“, a explicat Iulia Badea Gueritee, ofiter de presa la Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, in cadrul evenimentul de lansare a programului, arata *Agerpres.

Participantii vor avea posibilitatea de a se implica in activitati din domenii precum: educatia, sanatatea, integrarea sociala, sprijinul pentru distribuirea de alimente, construirea de adaposturi, primirea, sprijinirea si integrarea migrantilor si a refugiatilor, protectia mediului sau prevenirea catastrofelor naturale. UE isi propune pana in 2020 din acest organism sa faca parte 100.000 de tineri europeni.

Inscrierile se fac la adresa http://europa.eu/solidarity-corps


*Sursa: Agerpres
 

Citește și: 

Va recomandam si:

Regulament de participare la concursul “Studiul Cei mai doriti angajatori din Romania 2025”

ULTIMELE JOBURI