6 lucruri care iti vor lipsi odata ce absolvi facultatea
La inceputul verii a sosit in sfarsit ziua mult asteptata – ABSOLVIREA! Dupa 3,4 sau 6 ani de sesiuni, proiecte, zile pierdute la biblioteca, mancaruri semi preparate si numararea orelor pana cand vei primi pachetul de acasa, studentia s-a terminat. Insa odata cu ea se duc si beneficiile de care pana in prezent te-ai bucurat.
Vezi aici toate programele de internship
Daca nu te-ai gandit pana acum la acest aspect, iata 6 beneficii carora le vei simti lipsa mai rau decat momentele acelea cand aveai ultimul examen din sesiunea de vara si terminai anul ca integralist.
1. Abonamentul redus la metrou
Probabil unul dintre cele mai costisitoare beneficii pentru care va trebui sa platesti. De acum incolo vei aloca buget lunar pentru abonamentul la metrou sau vei folosi banii pe care i-ai fi platit lunar pentru transport ca sa iti cumperi o bicicleta.
Oricum ar fi, un aspect pozitiv este ca nu vei mai sta la cozi de kilometrii in fiecare luna ca sa iti faci abonament. Asa e, nu vei mai sta la o coada, de acum incolo vei sta la 3 sau 4 cozi: coada la intretinere, coada pentru plata impozitului, coada pentru plata facturilor. De ce? Pentru ca nivelul de independenta creste direct proportional cu numarul de cozi la care trebuie sa stai.
Solutia: Gaseste-ti un prieten care lucreaza in tura de noapte si astfel puteti imparti abonamentul de metrou, tu in cursul zilei, el in timpul noptii.
2. Biletul redus la film
Parca odata ce termini facultatea, incepi sa intelegi de ce in fiecare miercuri este foarte multa lume la film. Avand in vedere ca de acum incolo vei plati bilet intreg la film, cu siguranta miercurea te gasim la cel mai apropiat cinematograf din mall. Daca totusi iti doresti sa vezi un film in weekend, prietenul cel mai bun al tuturor oamenilor, Youtube nu te va dezamagi cu siguranta.
Solutia: Improvizeaza o sala de cinema acasa. Ai nevoie doar de niste draperii foarte groase, un televizor cu ecran cat mai mare, sonorizare bune si o canapea confortabila. Partea buna – popcorn nelimitat!
3. Calatorii reduse cu trenul
“Nu puteau sa vina cu ideea asta mai devreme?” a fost probabil gandul pe care mai toti masteranzii care isi finalizau studiile aceasta vara l-au avut. Deja iti imaginai cum ar fi fost sa fii de abia in anul 2 de facultate si sa pleci in fiecare weekend pe bani putini la mare sau la munte, la zilele pe care le-ai fi petrecut in Cluj sau Timisoara. Dar de ce sa ne mintim singuri? Mai mult ca sigur fiecare weekend te-ar fi gasit in pat uitandu-te la serialul favorit.
Solutia: Intreaba-ti rudele si prietenii daca cunosc pe cineva care e controlor pe tren in speranta ca vei putea calatori aproape gratis.
4. Fara bani de la parinti
Stii si tu ca odata ce ai absolvit facultatea, oamenii incep sa aiba mai multe asteptari de la tine, in special parintii. Cu toate astea, tu te consideri doar semi-adult pentru ca ideea de a fi adult in toata regula implica prea multe responsabilitati si chiar te sperie un pic ideea.
Insa, orice ai face, sa stii ca parintii tai au asteptat momentul absolvirii cu mai multa nerabdare decat tine stiind ca vor scapa de o serie de cheltuieli precum plata facultatii, a chiriei si faptul ca trebuiau sa iti dea bani de buzunar. De acum incolo, va trebui sa te descurci singur. Insa, un lucru probabil nu se va schimba, tot vei mai primi pachete cu mancare de la parinti.
Descoperă AICI ce salariu poți avea ca proaspăt absolvent
Solutia: Le poti spune alor tai ca media tinerilor care inca locuiesc cu parintii este de 48%. In consecinta, sa nu isi faca planuri de remodelare a camerei tale decat peste vreo 2-3 ani.
5. Fara vacante lungi de vara
Cine isi mai aminteste acele vacante lungi de vara din copilarie, cand stiai ca ai 3 luni la dispozitie sa faci tot ce iti doresti? Da, probabil fiecare dintre noi are amintiri frumoase legate de acele perioade.
Din pacate, de acum incolo vei ramane doar cu amintirile. In fiecare vara, te vei putea bucura de 2 saptamani de concediu in care vei incerca sa faci cat mai multe lucruri, iar cand ajungi la sfarsitul vacantei, nici nu te-ai obisnuit bine cu timpul liber ca deja trebuie sa te intorci la birou.
Solutia: Daca vrei sa ai mai mult de 21 de zile libere pe an, vorbeste cu un prieten care e medic si “imbolnaveste-te” in fiecare luna ca sa poti sa iti iei concediu de odihna.
Stiti toate cardurile bancare pentru studenti care parca sunt intr-o competitie continua pentru a oferi cat mai multe avantaje? Probabil pana la 26 de ani vei mai putea beneficia de acestea, insa dupa aceea fie iti faci un alt card, fie iti tii banii sub saltea.
Solutia: Hello shopping! Acum poti sa iti faci un card de credit si sa te bucuri de cumparaturi in voie.
Inceputurile sunt pline de provocari, dar si de momente memorabile, iar aceasta noua etapa din viata ta sigur nu va duce lipsa de niciuna dintre ele. Sa fii independent nu este usor, dar stii cum e – inceputul e mai greu! Cu siguranta vei trece cu bine peste toate provocarile maturitatii!