Consiliere gratuita la standul CV Experts din cadrul Angajatori de TOP Bucuresti
Profita de consiliere gratuita la standul CV Experts! Pune-ti CV-ul la punct cu ajutorul specialistilor in resurse umane.
Daca vrei sa fii sigur ca CV-ul tau nu este un impediment in obtinerea jobului mult visat, ca arata impecabil si ca nu contine greseli, vino la standul CV Experts din cadrul Angajatori de TOP Bucuresti! Specialistii in resurse umane te vor indruma pentru a avea un CV de nota 10.
Nu rata aceasta sansa si viziteaza standul CV Experts inainte de a merge la companii. Odata ce integrezi sfaturile specialistilor in CV-ul tau de pe www.hipo.ro, acesta se actualizeaza in mod automat si in baza de date a companiilor, iar sansele tale de a obtine jobul dorit cresc considerabil.
Pentru ca ne dorim sa iti faci o parere cat mai clara despre cum va fi interactiunea cu specialistii de la standul CV Experts, i-am invitat pe acestia sa ne raspunda la cateva intrebari. Avem placerea sa sa aflam informatii valoroase de la specialistii prezenti la standul CV Experts si nu numai:
- Adrian Sion, Managing Partner în cadrul RightFit Romania
- Andreea Elefteriadis, GCDF Career Counselor, ICF ACC Coach ++
- Gabriel Chicioreanu, Owner@4CAREER, Cofondator Bune Practici in HR si Cariera ta in HR;
- Corina Neagu, Founder@Dare, International Trainer& Recruiter, Senior HR Consultant, Career Advisor;
- Daniela Tudosie,
Potrivit specialistilor, soft skill-urile pe care le cauta la un candidat sunt reprezentate de abilitatile de comunicare, competentele organizatorice, managementul timpului, flexibilitate, creativitate, potentialul, atitudinea, motivatia, modul de a reactiona in situatii dificile, ascultarea activa, spirit de echipa, implicarea, dorinta de dezvoltare profesionala.
In ceea ce priveste hard skill-urile, in atentia lor sunt: cunoasterea la nivel avansat a unei limbi straine, computer skills la nivel avansat, abilitati digitale acolo unde este nevoie, precum si abilitati specifice jobului pentru care se aplica.
In ceea ce priveste soft skill-uri pe care un student ar trebui sa le dezvolte in timpul facultatii, acestia au mentionat: social intelligence, communication skills, team spirit, ascultarea activa, atitudinea, entuziasmul pentru munca, rabdarea si organizarea.
Probabil ai observat ca de cele mai multe ori, cand iti completeazi CV-ul, desi vrei sa scoati in evidenta cele mai bune abilitati pe care le detii, intampini dificultati cand trebuie sa te autoevaluezi si sa alegi cuvintele potrivite pentru a te descrie. Te invitam sa afli cum ar trebui completat un CV, astfel incat acesta sa impresioneze.
"Un CV trebuie să spună o poveste - prin experienÈ›ele detaliate în CV, studiile, interesele, competenÈ›ele sale să exprime de unde a pornit persoana, unde este acum È™i în ce direcÈ›ie se îndreaptă; Să fie lizibill È™i plăcut ochiului - oricine s-ar uita pe acel CV (recruiter, angajator sau persoana complet neinitiata) să poată concluziona în termen de câteva secunde, din structura È™i cuvintele cheie ale CV-ului, ce a făcut candidatul È™i ce il avantajează în momentul în care caută să se îndrepte către un nou job.
Dacă CV-ul este însoÈ›it de câteva cuvinte/ un mail/ o scrisoare de intenÈ›ie - acestea să fie în mod clar personalizate pentru acea aplicaÈ›ie: pentru compania în cauză, poziÈ›ia vizata, alături de câteva detalii despre aplicant/a care să fie direct corelate cu jobul È™i compania." ne transmite Adrian Sion, managing partner @RightFit Romania.
“Competentele “impresioneaza” doar atunci cand corespund cat mai exact cu ceea ce cauta angajatorul, iar acesta solicita in anuntul de recrutare. Ce este extrem de important, este faptul ca un candidat sa nu “infloreasca” in CV aceste competente, caci va fi descoperit la interviu, iar in acel moment se descalifica. Cand nu ai competentele cerute de catre angajator, determinanta poate fi atitudinea de educare si autoeducare pentru postul respectiv, caci totul se poate invata cand iti doresti cu ardoare.” ne-a comunicat Gabriel Chicioreanu, owner@4CAREER.
Corina Neagu, fondator@Dare, Development Advice & Resources, ne-a comunicat ca ea nu recomanda CV-ul in format Europass decat daca acesta este solicitat in mod special de catre angajatori sau in cadrul anumitor proiecte. Aceasta merge pe ideea de CV personalizat, in care autenticitatea, ceea ce-si doresc candidatii, ceea ce stiu sa faca cel mai bine, primeaza. Pe Corina, o impresioneaza ce nu este in CV. Cat despre autoevaluare, sustine ca inainte de a iti cauta un loc de munca trebuie sa iti definesti foarte clar cine esti, unde esti, ce iti doresti intr-un orizont de timp si cum iti propui sa ajungi acolo. Altfel, din pacate, procesul are sanse mici de reusita.
Laura Pissea, Professional career advisor si fondator@dareto.ro, declara: “Competentele care apar in aceasta sectiune sunt de obicei acele aspect care raspund la intrebarile:
1. Care sunt punctele forte pe care le manifesti in cadrul pozitiei actuale/ pe care te-ai bazat de-a lungul timpului la scoala? (hard skills: ce stii sa faci, ce competente profesionale specifice ai: abilitati foarte bune in Excel, Word, Power Point, alte sisteme de operare, programare, infrastructura, marketing online, social media etc.)
2. Care sunt calitatile cel mai des apreciate de catre sefi/ profesori?
3. Care sunt acele aspecte pentru care colegii iti multumesc cel mai des?
4. Unde simti tu ca aduci cea mai multa valoare in cadrul jobului pe care il ai/ l-ai avut/ in proiectele de grup la care ai lucrat la scoala sau in actiuni de voluntariat/ internship?”
De asemenea, esti curios sa afli cum ar trebui sa te pregateasti pentru interviu si la ce tipuri de intrebari ar trebui sa te astepti din partea recruiterilor? Iata mai jos cateva raspunsuri din partea specialistilor in Resurse Umane.
Un candidat documentat este un candidat puternic. In momentul in care candidatul are informatii despre companie sau chiar mai mult de atat, din interiorul ei, atunci ii cresc sansele de a intelege compania si de a se plia pe cerintele acesteia. Intrebarile pe care le are candidatul pot fi standardizate daca este un tip de interviu inchis sau poate fi o discutie relaxata daca este un interviu deschis. De asemenea, unele companii pot aplica testari profesionale care sa valideze cunostintele candidatilor sau testari de personalitate, de inteligenta, etc. Marinela Stanciu, profesor in Resurse Umane in cadrul Universitatii Bucuresti.
Gabriel Chicioreanu este de parere ca “Pentru interviu, indiferent de tipul acestuia, este important sa te cunosti pe tine insuti cat mai bine. Atunci vei fi natural si te vei comporta deschis, indiferent de intrebarile adresate. Sa nu uitam ca angajatorul cauta cel mai potrivit candidat pentru postul scos la concurs. La interviul de selectie pot aparea tot felul de intrebari deschise sau inchise. Important este sa fii calm si cu siguranta, pot fi trecute aceste intrebari atunci cand oferi cu sinceritate imaginea acelui om care esti.”
Corina Neagu considera ca “Pregatirea pentru interviuri este de fapt pregatirea pentru viitor. Nu degeaba se spune "Imbraca-te pentru jobul pe care vrei sa-l obtii, nu pentru cel pe care-l ai deja." In mod evident nu doar tinuta conteaza, aceasta vine la pachet cu cautarile despre job, compania angajatoare, despre oportunitatile de viitor din compania respectiva, despre management, mediu de lucru etc. Asa cum am mai spus, cautarea unui loc de munca inseamna un job in sine, pentru ca ai nevoie de timp sa te dedici cautarilor.
Intrebarile depind de la recrutor la recrutor, si interviurile standard, cu CV-ul si foaia in fata pe care sa bifam ce ne place si ce nu, sunt depasite de mult timp. Acum asistam la discutii deschise, la intrebari despre motivatie, despre situatii ipotetice, despre creativitate, despre ce valoare ar aduce candidatul daca l-am angaja. Prezenta in mediul online, testarile tehnice si centrele de evaluare aduc un mare plus proceselor de recrutare celor care aleg sa ia in considerare experienta, abilitatile, competentele, dar si atitudinea si potentialul candidatilor.”
Dana-Roxana Bradovinschi, HR Consultant Aim HR sustine: “candidatul trebuie in primul rand sa se informeze foarte bine cu privire la compania angajatoare, sa stie la ce pozitie a aplicat in cadrul companiei. De asemenea, sa ajunga cu 15 minute mai devreme pentru a avea timp sa se familiarizeze cu atmosfera si pentru a fi mai relaxat in timpul interviului. Intrebarile pot fi variate, de la expunerea si explicarea experientei profesionale, pana la detalierea hobby-urilor si a planurilor de viitor, privind cariera pe care doreste sa o dezvolte.
Asadar, daca vrei ca CV-ul tau sa fie remarcat, sa ai certitudinea ca ii vei impresiona pe angajatori, te asteptam la etajul 2, la standul CV Experts din cadrul Angajatori de TOP. Vino sa discuti deschis cu specialistii care vin special sa te indrume in cariera si sa-ti ofere cele mai utile sfaturi in ceea ce priveste parcursul profesional pe care il poti avea in cadrul companiei preferate.
Inscrie-te la Angajatori de TOP Bucuresti |