Interviu cu Alexandra Vladut, Recruitment Manager @ Connections Romania


Inca de la primul job, Alexandra Vladut a stiut ca domeniul HR este cel care i se potriveste si ca este ceea ce isi dorea sa faca pentru o perioada destul de lunga.

Si-a inceput activitatea cu doua internship-uri in Adecco si RINF, unde a invatat bazele recrutarii pe roluri foarte diverse, in zona de IT. De asemenea, procesele si structura organizationala invatate acolo au ajutat-o mai departe in rolul de Recruiter si in intern, ca parte a companiei de dezvoltare software Computaris.

Actualmente, s-a alaturat Connections Romania de 1 an, unde a construit o echipa de recruiteri specializati atat pe recrutarea non-IT cat si IT si, totodata, alaturi de Team Leader-ul echipei, s-a ocupat de crearea de noi procese in organizatie si de stabilizarea imaginii companiei, atat pe piata din Romania cat si in diverse regiuni.


Care sunt elementele care va diferentiaza de celelalte companii din aceeasi industrie (proiecte, activitati interne, tehnologii utilizate etc.)?

Cheia succesului nostru a fost intotdeauna flexibilitatea de care am dat dovada in intelegerea nevoilor clientilor prin consultanta pe care am acordat-o de fiecare data la inceputul unei noi colaborari sau a unui nou proiect. Incercam sa abordam cat mai realist orice nou task si sa folosim tehnologii si metodologii cat mai noi, astfel incat rezultatele sa nu intarzie.

De asemenea, mizam pe diversitatea oamenilor din companie, pentru ca aceasta faciliteaza accesul tuturor la invatarea continua din experienta acumulata de fiecare dintre noi. Venim cu un bagaj de cunostinte si suntem, prin natura noastra, deschisi sa le impartasim si cu ceilalti colegi.


Care sunt aspectele care definesc cultura organizationala a companiei?

Desi Connections este o companie de talie medie, am pastrat o cultura organizationala “family like” si am incercat sa mentinem regulile/ procesele la un nivel scazut dar optim, astfel incat mediul de lucru sa ramana unul flexibil si motivant.

Media de varsta este undeva la 28-30 de ani, asadar inca ne place sa experimentam si sa ne jucam 😊. Suntem oameni agili, avem rapiditate in luarea deciziilor si ne plac cei care au o mentalitate de antreprenor.



Ce inseamna performanta in cazul unui angajat la voi?

Pentru noi, performanta poate sa fie definita prin doua atribute: Networker si Early Adopter. Cum spuneam si mai sus, suntem incantati sa avem colegi cu o mentalitate de antreprenor, deschisi la noi conexiuni si oportunitati, oameni care adopta cu entuziasm noi tehnologii, care experimenteaza noi procese si modalitati de lucru si carora nu le este teama sa greseasca si sa o ia de la capat.

Palierele decizionale sunt putine, astfel ca reusim sa implementam rapid idei inedite pe care colegii nostri le pot avea.


Care sunt cele mai deosebite beneficii sau initiative interne de care se bucura angajatii?

In ceea ce priveste beneficiile, consideram ca suntem destul de aliniati la trend-urile de pe piata. Incercam ca, lunar, sa desfasuram minim o activitate after work si sa implementam programe de recunoaste a meritelor angajatilor.


Ce planuri de dezvoltare aveti in perioada urmatoare?

In urmatoarea perioada suntem concentrati pe dezvoltarea unui nou produs in zona de automatizare procese, care va degreva companiile mijlocii si mari de multe procese repetitive. De asemenea, suntem focusati sa investim mai mult in zona de R&D si sa ne extindem business-ul si in alte regiuni.



Care poate fi parcursul profesional al unui angajat in companie?

In principiu, in Connections exista atat angajati entry level, cat si persoane cu experienta. De exemplu, in zona non-IT mizam cu precadere pe angajati pe care ii formam de la zero sau care ni se alatura avand destul de putina experienta (in general cateva luni). Aici invata procese complexe in zona de procurement, sunt familiarizati cu o anumita ierarhie si modalitate de lucru care ii formeaza mai apoi pentru cam orice tipologie de job.

Pe zona de IT am inceput sa ne concentram atentia si pe juniori pe care ii formam si care devin autonomi in aproximativ 6-12 luni. Integrarea lor in echipa este facila, au mentori dedicati care ii ajuta in dezvoltarea de proiecte. Mai mult decat atat, pe langa notiunile de development pe care ajung sa le aplice, colegii nostri experimenteaza si o alta latura, credem noi vitala in ziua de astazi: customer facing-ul. Un coleg developer nu va fi niciodata doar un simplu dezvoltator, ci va relationa inca de la inceputul proiectului cu clientul si ii va acorda consultanta pe tot parcursul colaborarii.




Despre companie
Connections Romania a luat fiinta in anul 2005, initial ca si companie de consultanta pe zona de recrutare si selectie pentru jucatori locali si internationali, atat din domeniul IT cat si non-IT.

Treptat, in urma feedback-ului excelent primit din partea clientilor in ceea ce priveste rapiditatea noastra de livrare, flexibilitatea si calitatea resurselor umane, Connections a intrat si pe alte arii (servicii integrate) si dezvoltarea de solutii IT customizate pe nevoile clientilor nostri.

In prezent, in cadrul Connections activeaza aproximativ 250 de angajati, localizati in Bucuresti, Sofia si Belgrad, compania avand in viitorul apropiat planuri de expansiune si in alte tari din Europa de Vest. Industriile vizate de noi sunt: FMCG, Telecom, Oil&Gas, Engineering si Banking. In ultimii 2 ani, Connections a atacat si domeniul RPA, dezvoltand diferite produse proprietare care au ajuns deja sa fie implementate la clientii nostri.

 

Va recomandam si:

Discover Snyk — New Cybersecurity Company to Keep an Eye On