Performanta in conditii extreme cu Horia Colibasanu – powered by JTI Romania


JTI Romania te invita sa-ti petreci o dimineata de sambata alaturi de un roman de exceptie – Horia Colibasanu – alpinistul timisoarean care in primavara anului trecut aseza drapelul tarii noastre pe acoperisul lumii – Everest (8.848 m). Inscrie-te aici!

JTI este una dintre primele companii multinationale stabilita in Romania inca din 1993 si prima companie de tutun care a inceput sa produca tigari pe piata locala, in 1994. Compania are sistem propriu de distributie la nivel national cu puncte de lucru in 35 de orase din tara. JTI este implicata in sustinerea comunitatii locale, investind in de programe de responsabilitate sociala.


Vei avea ocazia sa cunosti o parte din membrii echipei JTI Timisoara si povestile lor de succes in cadrul companiei cat si sa afli, direct de la Horia, cum a reusit sa faca performanta in conditii extreme, escaladand varful Everest prin practicarea alpinismului pur, fara oxigen si fara ajutorul serpasilor – o reusita romanesca fara precedent si o performanta sportiva de exceptie la nivel international.

In palmaresul lui Horia se mai numara varfurile K2 (“Muntele Ucigas – 8.611 m), Manaslu (8.163 m), Dhaulagiri (8.167 m) si Annapurna (8.091 m).


Povestea lui Horia Colibasanu


In primavara anului trecut, alpinistul roman Horia Colibasanu aseza drapelul tarii noastre pe acoperisul lumii. Escaladarea varfului Everest prin practicarea alpinismului pur, fara oxigen si fara ajutorul serpasilor, a reprezentant o reusita romaneasca fara precedent si o performanta sportiva de exceptie la nivel international. Este insa doar ultima dintr-un sir lung de premiere care au pus Romania pe harta alpinismului mondial.


Horia a vazut de 8 ori lumea de la peste 8 mii de metri altitudine. La 27 de ani, el reusea performanta de a cuceri primul sau optmiar, asa cum cei din lumea alpinismului numesc varfurile de peste 8 mii de metri. A ajuns pe Varful K2, al doilea ca inaltime din lume, cunoscut si sub numele de Muntele Ucigas, din cauza dificultatii traseului. Unul din 3 alpinisti isi pierde viata in incercarea de a urca pe K2.


Dupa K2, a cucerit varfurile Manaslu, Dhaulagiri si Annapurna, scriind noi premiere romanesti. Varfurile Makalu si Lhotse au intregit, in anii urmatori, performantele alpinismului romanesc.


Expeditia cu final tragic din Annapurna, din 2008 - cand si-a pierdut prietenul si partenerul de coarda, pe Inaki Ochoa - a fost un moment de cotitura pentru Horia. Si-a pus in pericol viata si a ramas alaturi de partenerul sau, grav bolnav, pana la sosirea echipelor de interventie, in cea mai ampla operatiune de salvare din istoria Hymalayei.


Alpinistul spaniol nu a supravietuit, din pacate, insa Horia a sperat, timp de 72 de ore, ca il poate salva. Este singurul alpinist roman care a primit, printre altele, distinctia "Spirit of Mountaineering", din partea British Alpine Club, cel mai prestigios club montan din lume. In acest an, dupa performanta cuceririi varfului Everest, a fost decorat cu Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler.


Atunci cand nu este plecat in expeditie sau in vreo tabara de antrenament, pe Horia Colibasanu il gasim la cabinet. De profesie medic stomatolog, se considera norocos ca meseria ii permite sa includa in viata sa marea pasiune - alpinismul. Pentru a pregati si a desfasura o expeditie lipseste de acasa cateva luni pe an.


Te invitam sa luam micul dejun impreuna si sa povestim! Aplica aici!

Cand: 10 Noiembrie 2018, orele 09:30 - 12:00

Unde: Timisoara, Del Corso Events

Ne vedem acolo!

Inscrie-te acum!



*Accesul la workshop se va face doar pe baza de invitatie, pe care o vei primi din partea organizatorilor, dupa inscrierea la acest eveniment.

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania