Performanta in Accenture inseamna dedicare, colaborare eficienta, prioritizare si gandire proactiva - Otilia Boldeanu @ Accenture
Care sunt elementele care va diferentiaza de celelalte companii din aceeasi industrie (proiecte, activitati interne, tehnologii utilizate etc.)?
Ce cred ca ne diferentiaza de multe companii din piata, din feedbackul primit de la candidati si angajati care au mai lucrat anterior in alte companii, este cultura noastra orientata spre angajat, nevoile si dorintele lui de evolutie, precum si mediul prietenos de lucru si structura colaborativa.
Totodata, inca un aspect important care ne diferentiaza este acela ca in Accenture exista oportunitati multiple de dezvoltare atat pe zona de specializare intr-un anumit domeniu, cat si spre alte domenii de activitate. Daca vrei, poti sa dobandesti constant noi abilitati in foarte multe arii.
Dupa 1 an de activitate pe un anumit rol, angajatii pot fi promovati pe un rol de specialist sau au posibilitatea de a aplica pe alte posturi, pentru un transfer intr-o alta echipa, chiar pe un alt tip de rol, fara a cere in prealabil o aprobare de la supervizorul actual. Totodata, angajatii pot aplica pentru transfer international intr-un alt birou Accenture, dintr-un alt oras sau chiar dintr-o tara diferita.
Care a fost cea mai inspirata intrebare primita de la un candidat in timpul interviului de angajare?
Ce inseamna performanta in cazul unui angajat la voi?
Care sunt cele mai deosebite beneficii sau initiative interne de care se bucura angajatii?
Un alt beneficiu demn de mentionat este accesul la baza noastra de date uriasa cu traininguri si informatii disponibile pe portalul nostru intern. Exista multe surse de informare si acces la multe oportunitati. Trebuie doar sa iti doresti sa stii mai mult si sa devii mai bun.
Ce planuri de dezvoltare aveti in perioada urmatoare?
Care poate fi parcursul profesional al unui angajat in companie?
Cum va implicati in dezvoltarea profesionala a angajatilor?
Avem o baza de date online cu peste 20000 de traininguri care pot fi accesate de angajati si o echipa de training locala care se ocupa de organizarea trainingurilor in salile din birourile noastre, atat prin intermediul furnizorilor externi de training, cat si prin trainerii interni, propriii nostri angajati, care au ajuns la un nivel de dezvoltare, de la care pot da mai departe cu succes ceea ce au dobandit pe parcursul experientei lor de pana acum.
Seara culturala Iberica
Ziua Bastonului Alb (in care am experimentat cum e sa mergi prin campus fara sa vezi)
Cum se deruleaza procesul de recrutare si ce instrumente folositi de obicei?
Dupa primirea rezultatului la test, daca este pozitiv, talent sourcerul il contacteaza din nou pe candidat pentru programarea la interviul de HR, cu unul dintre colegii de la recrutare. Interviul de HR poate fi pe Skype, telefonic sau fata in fata, in functie de disponibilitatea candidatului.
Daca totul decurge bine la interviul de HR, urmeaza etapa finala, interviul cu posibilul viitor supervizor. Daca feedbackul primit este pozitiv, in cel mai scurt timp posibil, recruiterul revine cu un telefon pentru prezentarea ofertei si apoi trimiterea ei pe e-mail, spre a fi analizata de candidat timp de 2 zile lucratoare.
Otilia Boldeanu, Recruiting Senior Analyst @ Accenture
Am intrat pe traseul recrutarii inca din timpul studiilor, cand am devenit membru al departamentului de resurse umane al unei asociatii studentesti si dupa 2 ani am ajuns sa coordonez departamentul si recrutarea de noi membri. Astfel, am ales sa fac o schimbare si la nivelul studiilor, de la marketing (domeniul studiat la facultate) la un master in resurse umane. In timpul masterului am inceput un internship intr-o agentie de recrutare si am continuat apoi ca angajat al agentiei.
Dupa 1 an si jumatate, am hotarat ca vreau sa experimentez recrutarea intr-un department intern de recrutare al unei companii multinationale si asa am ajuns in Accenture, pe 14 aprilie 2014. Sunt de 5 ani cu Accenture, echipa in care am crescut cel mai mult. Am pornit de la a recruta vorbitori de limba germana si alte limbi straine rare, pana la a deveni responsabila de training pe sistemele pe care le utilizam la nivel national, apoi a coordona parteneriatele pe care le avem in Bucuresti pentru activitati de recruitment marketing in randul studentilor, iar de anul trecut coordonez echipa de talent sourceri din Bucuresti si imi ajut colegii mai noi sa evolueze spre ceea ce isi doresc sa faca in acest domeniu frumos al recrutarii.