Angajatii implicati si pasionati au o evolutie foarte pozitiva in cadrul companiei - Frontier Smart Technologies Group
Frontier Smart Technologies Group este o companie inovatoare in domeniul Digital Radio, Smart Audio si Smart Home/IoT. Grupul este lider de piata pe tehnologia DAB dar si integratorul numarul unu al principalelor servicii de asistenta vocala.
Recent grupul s-a lansat in piata Smart IoT capitalizand astfel aptitudinile de dezvoltare hardware, embedded software dar si servicii cloud.
Care sunt elementele care va diferentiaza de celelalte companii din aceeasi industrie (proiecte, activitati interne, tehnologii utilizate etc.)?
Inginerii care lucreaza la Frontier Silicon au ocazia sa lucreze cu tehnologii avansate furnizate de Google, Amazon, Apple, Spotify. Frontier Silicon are o pozitie privilegiata avand statutul official de System Integrator al celor 4 ecosisteme ceea ce inseamna ca lucram indeaproape cu aceste companii pentru dezvoltarea a tot ce e nou in zona Audio/Voice/Internet of Things.
Care a fost cea mai inspirata intrebare primita de la un candidat in timpul interviului de angajare?
Ce inseamna performanta in cazul unui angajat la voi?
Ingineri performanti au expunere foarte mare in fata clientilor si a partenerilor nostri si sunt recunoscuti ca si experti ai domeniului.
Care sunt cele mai deosebite beneficii sau initiative interne de care se bucura angajatii?
Ne consultam constant cu colegii, monitorizam piata, si adaptam pachetele periodic, in momentul de fata angajatii au la dispozitie un buget administrat integral de catre ei, si un alt buget alocat activitatior de grup.
Activitatile de grup pot fi oricat de creative, de la petreceri (uneori foarte controversate😊), pana la iesiri in natura, de la degustari de specialitati pana la sporturi extreme, suntem deschisi oricaror propuneri venite catre noi.
Ce planuri de dezvoltare aveti in perioada urmatoare?
Compania mentine si dezvolta in continuare proiectele turnkey dar adauga in portofoliu si un business line nou axat pe servicii software. Acest nou business line valorifica experinta semnificativa in domeniu si o monetizeaza integrand diverse solutii software pentru clienti. Aceasta directie elimina componenta hardware din ecuatie si deschide foarte mult gama de produse pe care le construim. Un atu important al acestui tip de business este legat de avantajele financiare intrucat clientii achita serviciile software progresiv pe masura ce acestea sunt livrate spre deosebire de modelul turnkey unde amortizarea investitiei se face mult mai incet.
Care poate fi parcursul profesional al unui angajat in companie?
Evaluam constant si incercam sa identificam talentul angajatilor si sa le oferim oportunitati in care sa il valorifice. Inginerii talentati ajung sa se dezvolte si sa detina roluri de Project Manager, Line Manager, Software Arhitect.
Cum va implicati in dezvoltarea profesionala a angajatilor?
Nu neglijam nici componenta de soft skills, directie in care am organizat de-a lungul anilor o varietate de traininguri si workshop-uri, constienti fiind de faptul ca modul de interactiune si atmosfera dintr-un birou sunt unul dintre cele mai importante aspecte ale unui loc de munca.
Cum se deruleaza procesul de recrutare si ce instrumente folositi de obicei?
Horea Pop @ Frontier Smart Technologies Group
Ma numesc Horea Pop, am absolvit Universitatea Politehnica din Timisoara in anul 2011. Am inceput sa muncesc inca din cadrul facultatii, primul meu job fiind cel de software engineer la compania Movidius (actual Intel). Am muncit 3 ani la compania Movidius unde am avut ocazia sa fac fata multor provocari tehnice si sa lucrez pe o paleta foarte larga de tehnologii. Dupa aceea am dorit sa incerc domeniul automotive asa ca m-am angajat la compania Yazaki, o companie mult mai mare care m-a invatat foarte multe din punct de vedere al procesului de dezvoltare software precum si etapele de dezvoltare al unui produs de la cap la coada.
In urma cu 6 ani m-am angajat la compania Frontier Silicon, initial pe rolul de senior software engineer. Am evoluat destul de repede si am preluat rolul de Software Architect, lucrand impreuna cu colegii cu rol similar din UK la design-ul software al noilor produse. Ulterior am preluat rolul de Head of Software avand responsabilitate asupra intregii echipe de software. Am ocupat acest rol pentru ultimii 4 ani, timp in care am invatat foarte multe lucruri atat din punct de vedere tehnic cat si din punct de vedere personal. Recent am preluat rolul de General Manager and Director of Software, rol in care incerc sa folosesc experienta destul de bogata acumulata in cadrul companiei pentru a transforma centrul Frontier Silicon din Timisoara atat pe plan technic al tehnologiilor si proiectelor ce se implementeaza aici act si pe plan uman si cultural. Lucram intens momentan la implementarea unui nou proces de dezvoltare software precum si la crearea unei noi culturi organizationale.