Mediul de munca: 6 modalitati pentru a-l imbunatati



Mediul de munca
este extrem de important atat pentru motivatia si productivitatea angajatilor, cat si pentru bunastarea lor. Un mediu de munca toxic va determina angajatii sa-si updateze CV-ul, decat sa caute modalitati pentru a-si imbunatati activitatea. Cu toate acestea, de unde porneste totul?

Maximizarea rezultatelor si focusul pe productivitate sunt doar doi factori de stres, insa angajatii se pot confrunta si cu alte probleme intr-o companie. Un exemplu foarte bun sunt relatiile care se creeaza intre angajati sau relatiile dintre angajati si conducere. Orice factor negativ contribuie la crearea unui mediu de munca toxic si, prin urmare, la nemultumiri in randul angajatilor si situatii tensionate.

Insa exista si o veste buna, sunt de parere specialistii! Mediul de munca poate fi imbunatatit, daca sunt respectate cateva reguli esentiale.
 

Mediul de munca – cum poate fi imbunatatit

 
Totul pare simplu in teorie, insa nici practica nu este foarte dificila. Cum spuneam anterior, mediul de munca este extrem de important, deoarece contribuie la motivatia sau la lipsa motivatiei angajatilor. Daca sunt respectate cateva reguli simple in orice companie, mediul de activitate poate fi cu siguranta imbunatatit.
 

Totul porneste de la management


Am vorbit intr-un articol anterior despre ce inseamna un management toxic si cum afecteaza acesta compania, iar cu acest prilej vom repeta informatia. Totul porneste de la conducere! Indiferent de activitatea unei companii, comportamentul unui manager este contagios. Fie bun, fie rau, comportamentul managerului va fi preluat de catre angajati. Daca acesta nu se implica direct in activitatile companiei, nu isi motiveaza angajatii si nu gaseste o modalitate eficienta de a delega sarcinile, totul se va intoarce asupra sa. O companie in care managerul nu are viziune si nu acorda atentie angajatilor este o companie sortita esecului.
 

Comunicare, comunicare si… comunicare

 
Comunicarea este importanta in orice tip de relatie, fie ca este vorba de o relatie pe plan sentimental, fie ca este vorba de o relatie pe plan profesional. Astfel, daca nu exista comunicare angajat-angajat sau angajat-manager, atunci lucrurile se pot complica destul de usor in orice companie. Foarte multe companii se confrunta cu lipsa comunicarii sau se limiteaza la o comunicare stricta, de informare. Pentru a avea cele mai bune rezultate si pentru a fi motivati, angajatii au nevoie sa comunice deschis cu team leader-ul sau cu managerul. Astfel, ei isi pot exprima parerile cu privire la proiectele pe care le desfasoara sau pot vorbi despre problemele pe care le intampina.

Citeste restul articolului aici

Te-ar putea interesa si:

 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI