HARMAN Romania extinde cel mai mare centru de dezvoltare auto din Bucuresti si recruteaza 20 de programatori in echipa de Telematica



HARMAN International
, lider global in tehnologia connected car, cauta 20 de romani alaturi de care sa schimbe viitorul industriei auto. In Romania, HARMAN are o echipa de 400 de angajati si isi continua trend-ul ascendent de 30% din ultimii 2 ani, in materie de recrutari. In echipa de Telematica, programatorii HARMAN Romania construiesc ecosistemul connected car pentru cei mai mari producatori de automobile din lume. Companiile Mercedes si BMW au implementat sistemul de Telematica realizat in Romania, iar tehnologia 5G va duce proiectele HARMAN cu un pas mai aproape de masinile autonome.

In echipa de Telematica din Romania lucreaza acum peste 80 de angajati, cu profile de programare preponderent, dar si de testare si integrare, care dezvolta softurile noii generatii de automobile. Telematica este tehnologia ce permite interactiunea automobilului cu toate dispozitivele conectate, de la unitatile smart home, la sistemele de monitorizare a traficului. Astfel, masina poate fi controlata de la distanta, doar cu ajutorul telefonului mobil sau al tabletei, iar scenarii care acum cativa ani pareau de domeniul filmelor SF, au devenit in zilele noastre cat se poate de adevarate.

Conceptul Connected Car este aplicabil in contexte multiple din viata reala a utilizatorilor, de la situatiile in care, in caz de accident, tehnologia telematics detecteaza daca sunt pasageri in masina si declanseaza un apel de urgenta (eCall), specific regiunii respective, furnizand informatiile necesare interventiei rapide a serviciilor de salvare.

HARMAN are planuri ambitioase in Romania. Divizia de telematica este una foarte importanta pentru noi si reprezinta nucleul conceptului de connected car care, odata cu adoptarea pe scara larga a tehnologiei 5G, va duce la aparitia masinilor autonome. Ne dorim sa atragem oameni pasionati de industria auto care vor sa-si puna amprenta asupra noii generatii de vehicule, sa dezvoltam impreuna solutii de top, pe o piata cu un potential urias”, a declarat Alexandru Motoc, Managing Director Harman Romania.

Printre solutiile dezvoltate de HARMAN in Romania se numara sistemele MBUX pentru Mercedes, MGU pentru BWM, functiile de Remote Online Services, cat si functiile de apelare in caz de urgenta. Programatorii HARMAN lucreaza pe cele mai noi modele de automobile, majoritatea fiind masini care nu au fost inca lansate pe piata. In plus, unul dintre cele mai mari avantaje pentru developeri este acela ca pot testa chiar ei masinile pe care sunt implementate programele la care lucreaza si, astfel, obtin o perspectiva de ansamblu asupra felului in care munca lor contribuie la dezvoltarea companiei.

HARMAN este prezenta in Romania din anul 2012, iar piata locala este una importanta, mai ales in contextul in care industria auto este cea mai puternica din sectorul economic romanesc. In 2018, aceasta a inregistrat cel mai mare avans din ultimii sapte ani, avand o contributie de 14% la PIB-ul Romaniei.

Intr-o industrie care mizeaza din ce in ce mai mult pe mobilitate si conectivitate, HARMAN trece la nivelul urmator, si lucreaza deja la proiecte care, odata cu implementarea pe scara larga a tehnologiilor 5G, vor face tranzitia catre masinile autonome.

Pe langa partea de telematica, HARMAN detine un portofoliu dinamic de solutii inovative, parte a ecosistemului connected car. De la componente hardware, pana la platforme precum Digital Cockpit, Advanced Driver Assistence Systems (ADAS), sau elemente care tin de securitatea datelor, HARMAN este partenerul de incredere de care producatorii auto au nevoie pentru furnizarea catre utilizatori a unor experiente smart unice si bogate, atat in interiorul automobilului, cat si in raport cu mediul inconjurator.

Oportunitati disponibile @ HARMAN aici

 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI