Care sunt skill-urile ce iti cresc angajabilitatea in anul 2020?

Nu deÈ›ii experiență practică în domeniul pe care îl studiezi la facultate, însă îÈ›i doreÈ™ti un job entry – level, internship, un stagiu de practică sau program trainee unde să exersezi toate cunoÈ™tinÈ›ele acumulate? ÎÈ›i recomand să arunci o privire peste pagina 9 a NextGen: Career Guide pentru a vedea care e diferenta între ultimele 3 menÈ›ionate.

Nu te îngrijora sau descuraja. Abilitățile pe care le ai te pot propulsa în ochii angajatorilor, iar CV-ul tău se poate număra printre cele finaliste. Toate astea pentru că peste 88% dintre angajatori sunt de părere că un tânăr poate aduce numeroase beneficii companiei.

Așa că nu-ți pierde entuziasmul și descoperă principalele skilluri* pe care o companie le caută la un viitor coleg:

  • 26% sunt de părere că adaptabilitatea sau capacitatea de ”coping with new” se află pe prima poziÈ›ie în ceea ce priveÈ™te abilitățile care cresc È™ansele de angajare. ->> Descoperă din paginile NextGen: Career Guide cum iti poÈ›i valorifica acest atuu.😊
 
  • Pentru 12,4% dintre respondenÈ›i sunt de părere că proactivitatea este un atuu cheie È™i căruia îi oferă o atenÈ›ie deosebită. AÈ™a că îÈ›i recomandăm să preiei iniÈ›iativa întrun proiect, să înveÈ›i să iei decizii sau dacă vrei să schimbi ceva, gândeÈ™te-te cum poÈ›i pune în practică lucrul asta, cere ajutorul dacă e cazul È™i implementează-È›i ideea.

 

  • 10,8% îÈ™i doresc să angajeze tineri cu abilități de soluÈ›ionare a problemelor complexe. Poate fi o abilitate care se exersează prin implicarea în anumite proiecte sau chiar în viaÈ›a personală unde înveÈ›i să gestionezi imediat anumite situaÈ›ii sau oportunități bazându-te pe experienÈ›a pe care o ai deja sau căutând în surse externe. Nu uita ca aici un rol important îl joacă propriile concluzii trase în urma rezolvării unei probleme, dar È™i analiza impactului pe care soluÈ›ia l-a generat!

 

  • 10,4% sunt în căutare de viitori colegi pentru care învățarea continuă este un principiu la care È›in foarte mult. AngajaÈ›ii care sunt la curent cu noutățiile, care au capacitate de absorbÈ›ie a informaÈ›iilor È™i care È™tiu să pună in valoare aceste lucruri reprezintă modul prin care companiile pot face față ritmului alert în care trăim.
 
  • RespondenÈ›ii nu au uitat nici de inteligenÈ›a emoÈ›ională, 9,7% dintre ei considerând-o un skill ce te poate aduce mai aproape de jobul dorit. -->> Pentru a afla mai multe despre cum poÈ›i exersa această abilitate, răsfoieÈ™te paginile NextGen: Career Guide.
 
  • Aproximativ 7,7% din respondenÈ›i pun preÈ› pe abilitățile candidaÈ›ilor de a lucra în echipă, aÈ™a ca nu uita să scoÈ›i în evidență acÈ›iunile din experienÈ›a unde acest skill a fost valorificat.
 
  • Nici gândirea critică nu a fost uitată de către recrutori, 6,1% apreciind-o È™i considerând-o de folos în generarea de soluÈ›ii cât mai eficiente.

Toate aceste skilluri ne vor fi de folos pentru a deveni mai aproape de compania sau de jobul la care visăm. Chiar dacă ai deja ceva experiență practică, fie că îÈ›i doreÈ™ti să începi să lucrezi, sfaturile È™i răspunsurile oferite de recrutori ne sunt de folos tuturor. Descoperă versiunea completă răsfoind NextGen: Career Guide!

Ca parte a pregătirii tale pentru viitorul interviu sau viitoarea interacÈ›iune cu piaÈ›a ofertelor de muncă, îÈ›i recomand să citeÈ™ti NextGen: Career Guide, o revistă dedicată studenÈ›ilor È™i proaspăt absolvenÈ›ilor ce îÈ™i propune să te È›ină la curent cu noutățile în materie de oportunități de carieră, cu sfaturi sau cu recomandări direct din partea angajatorilor.

*Sursa: Raportul ”ForÈ›ei de muncă în 2020”, realizat de Hipo.ro.

Va recomandam si:

Primul pas in cariera: Sfaturi esentiale pentru studentii si absolventii care isi cauta primul job