Ce efecte pot avea perioadele lungi de lucru de acasa?
Sursa: zfcorporate.ro
Probabil nu este o noutate faptul ca majoritatea angajatorilor au mutat munca de la birou acasa, dupa declansarea pandemiei de COVID-19.
La nivel european, 36,8% dintre angajati au inceput sa lucreze remote potrivit unui studiu realizat de Fundatia Europeana pentru Imbunatatirea Conditiilor de Munca si Viata (Eurofound). Iar in Romania, potrivit aceluiasi studiu, circa 18,4% dintre respondenti au inceput sa lucreze de acasa.
Ce efecte poate avea munca de acasa, potrivit Eurofound?
Datele din studiu arata ca angajatii companiilor care lucreaza in regim work from home depasesc uneori linia fina dintre munca si viata personala, le este mai greu sa distinga ce intra in programul de lucru si ce nu.
Odata cu cresterea numarului de angajati work from home in atentia guvernelor a intrat dreptul la deconectare, in special in tarile in care deja au fost lansate dispozitii legislative si au avut loc dezbateri pe acest subiect.
Efectele la nivel psihologic
Sunt studii care spun ca productivitatea sarita raportata acum a fost raportata in toate organizatiile care au incercat munca de acasa cu 100% dintre angajati, ca apoi lucrurile sa inceapa sa scada dupa 9 – 12 luni", potrivit lui Adrian Dinca, HR Director EMEA, Manufacturing & Shared Services, VERTIV in cadrul conferintei HR Talks