De ce educatia este importanta daca te afli la inceput de cariera?



“Omul cat traieste invata” vorba proverbului, care s-ar putea transforma in motto pentru toti cei care isi construiesc o cariera. Traim vremuri in care putem accesa informatii usor si nelimitat, iar cum 2020 a fost un an imprevizibil care ne-a permis sa petrecem mai mult timp acasa, ce moment mai bun pentru a invata lucruri noi exista decat acum?

Avand acestea in gand Hipo.ro iti recomanda Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti (CTMB) care ofera gratuit cursuri de formare profesionala tinerilor bucuresteni, cu vârsta cuprinsa intre 18-35 de ani si care nu au un loc de munca in cadrul proiectului „Bucuresti, Orasul Tinerilor Activi pe Piata Muncii”.


Cum te poate ajuta educatia daca te afli la inceput de cariera?

1. Iti dezvolti noi abilitati practice
Capacitatea de invatare continua este o abilitate pe care angajatorii o cauta la candidati potrivit studiului Raportul Hipo.ro Piata fortei de munca in 2020, aceasta clasandu-se pe pozitia 3 in clasamentul abilitatilor soft skills pe care un candidat ar trebui sa le detina. Astfel cursurile, workshop-urile sau conferintele din domeniul tau de interes sunt un element pe care poti miza pentru a demonstra dorinta ta de invatare continua.

Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti ofera gratuit peste 90 de cursuri in specializari diverse si adaptate cererii pietei muncii: competente digitale, auto, resurse umane, managementul proiectelor, publicitate si marketing, make-up, beauty, comert si vanzari, alimentatie publica, HORECA, agricultura, sport, nutritie, antreprenoriat, audit, limbi straine, asistenta medicala si multe altele.


2. Suplinesti lipsa experientei din CV
Cea mai comuna problema cu care se confrunta toti cei care se afla la inceput de cariera este lipsa experientei. Este un obstacol care ii poate descuraja pe multi tineri, insa nu si pe tine, pentru ca exista solutii.

Intr-adevar experienta de lucru anterioara este un criteriu important in selectia candidatilor juniori, dar la fel sunt si activitatile extracurriculare. Specialistii HR le-au clasat in top 4 criterii importante pe care le cauta la candidatii juniori in cadrul Raportului Hipo.ro – Piata fortei de munca in 2020

Asa ca, poti suplini lipsa experientei din CV cu lucrurile pe care le faci in timpul tau liber, lucrurile care te pasioneaza si care iti ofera noi cunostinte.


3. Demonstrezi interesul pentru profesia ta
“Fa ceea ce iti place si nu vei munci nicio zi din viata ta”. Pasiunea pentru un anumit domeniu nu poate trece neobservata de angajatori si va reprezenta un plus la interviul de angajare.

Timpul investit in pasiunea ta, pentru a invata, eforturile facute pentru a avea o cariera in domeniu toate acestea te vor ajuta sa obtii jobul visat.

Iar daca simti ca timpul nu este de partea ta trebuie sa stii ca in cadrul proiectului „Bucuresti, Orasul Tinerilor Activi pe Piata Muncii” te poti inscrie online, iar cursurile se pot desfasura atat online, cat si offline, in functie de preferintele tale. Asadar, poti participa din confortul casei tale, iar inscrierea se face foarte simplu, online pe platforma: https://cursuri-gratuite-ctmb.ro/


4. Cunosti noi oameni
Networking-ul este un alt aspect important din cariera oricarui profesionist, iar recomandarile sunt o metoda de recrutare folosita destul de des de companii.
Participand la cursuri, workshops, conferinte nu doar ca afli lucruri noi, dar poti cunoaste colegi de cursuri, sau chiar specialisti care sa te recomanda la compania pentru care ei lucreaza.


5. Descoperi profesia care ti se potriveste
Daca inca nu stii foarte bine ce ti-ai dori sa faci din punct de vedere profesional, un curs intr-un domeniu care te intereseaza este oportunitatea potrivita pentru a descoperi daca te vezi profesand in acel rol pe termen lung sau din contra.

Puterea exemplului ne ofera nu doar insights importante din experienta personala a unui specialist, dar poate fi si un bun exemplu al unei povesti de succes care sa te motiveze.

Pe platforma online ai inclusiv acces la materiale video cu persoane de notorietate, specialisti din diverse domenii (auto, beauty, antreprenoriat, HORECA, etc.), care au reusit sa-si faca o cariera prin pasiune si dedicare si care au dorit sa impartaseasca propria experienta in alegerea unei meserii.

Ce trebuie sa stii despre cursurile CTMB?
  • Daca ai intre 18 – 35 de ani, esti din Bucuresti si nu esti angajat, iti poti crea rapid si usor un cont folosind adresa ta de email. Imediat ce ti-ai creat contul, vei primi un email pentru activarea acestuia. Iti activezi contul si completezi datele solicitate.
  • Incarci cartea de identitate si diploma/adeverinta de studii.
  • Selectezi cursul dorit.
Vezi lista completa cu cursurile si nu ezita sa spui DA unui curs


 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania