Munca inteligentă și limitele sănătoase @Revista Cariere



Avem în prezent telefoane inteligente, maÈ™ini, televizoare È™i multe alte tehnologii inteligente, însă, din perspectiva mea, mai avem de învățat ca să muncim inteligent. Un mod de a defini munca inteligentă este legat de modul în care integrăm tehnologia pentru a creÈ™te performanÈ›a È™i satisfacÈ›ia obÈ›inută din urma muncii noastre. Complementar acestui mod, văd util să luăm în considerare È™i mentalitatea, modul în care înÈ›elegem munca – ceea ce face diferenÈ›a între „munca grea” È™i „munca inteligentă”.


Munca grea poate fi un mod de a aborda munca „suflecandu-ne manecile” È™i trecând la treabă – fără obiective clare, strategie È™i organizare, cu mult efort, muncă laborioasă, cu un nivel de eficiență scăzut. Munca inteligentă nu se referă la activități uÈ™oare, înseamnă efort, atenÈ›ie, competență, însă acestea au focus È™i obiective concrete, au un nivel crescut de eficientă, se bazează pe planificare È™i organizare, colaborare, delegare È™i încredere. În mediul organizaÈ›ional avem nevoie de un cadru care să faciliteze o astfel de muncă.


Din perspectiva mea, munca inteligentă este utilă în orice tip de activitate, la orice nivel ierarhic sau rol în organizaÈ›ie: poÈ›i fi un bun specialist, freelancer sau antreprenor care munceÈ™te inteligent, tot aÈ™a cum poÈ›i fi un bun director care munceÈ™te inteligent în rolul său.
 

Rodica Obancea

Master Certified CoachTM, având o practică de coaching de peste 13 ani, atât în coachingul pentru conducători cât È™i echipe de conducere, din organizaÈ›ii româneÈ™ti È™i multinaÈ›ionale. Crede că în România sunt mulÈ›i lideri înÈ›elepÈ›i, experimentati, competenÈ›i, care merită să iasă în față, să fie cunoscuÈ›i È™i prin proiectele sale contribuie activ la evidenÈ›ierea tuturor acestor oameni. Prin coaching facilitează posibilitatea pentru lideri de a vedea cu alÈ›i ochi modul în care conduc oameni È™i creează cultura organizaÈ›ională, astfel încât să existe învățare colectivă È™i individuală dar È™i rezultate de business sustenabile. Află mai multe despre Rodica Obancea pe www.rodicaobancea.ro


Continuarea materialului o găsiți pe site-ul Revistei CARIERE.
 

CiteÈ™te È™i: 
 

     
 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI