Ce poti face la inceput de cariera ca sa ai un mega avant

Ce poti face la inceput de cariera ca sa ai un Mega-Avant

 
Tuturor ne e putin greu la inceput de drum, chiar daca pare ca ne-am pregatit bagajele cu mult timp inainte, cand plecam de acasa pare ca tot am mai vrea sa verificam daca am pus tot ce era nevoie, daca am stins toate luminile si daca avem toate documentele la noi. Pentru ca stim cat de dificil poate parea acest inceput de drum profesional, noi am creat o lista cu ce sa iti pui in bagajul profesional pentru a avea o cariera de succes.


Pregateste un CV profesionist

folosind template-uri de specialitate sau platforme care furnizeaza posibilitatea de a-ti crea si descarca CV-ul in mod gratuit. Uita-te la exemple de CV-uri si vezi ce modele sunt potrivite pentru rolul tau si pentru ceea ce cauti: un job, un program de studii, un internship sau un program de voluntariat. 

 

Fa-ti cont pe platformele online de aplicare la joburi

si informeaza-te din timp in legatura cu cerintele angajatorilor sau care sunt domeniile unde ai putea folosi cunostintele pe care le ai. Tot pe platformele de joburi vei putea gasi si alte oportunitati de dezvoltare profesionala suplimentare: internshipuri, programe de voluntariat, evenimente utile. 
 

Discuta cu un consultant vocational sau coach

despre optiunile pe care le ai cu tot ce stii (sa faci) la acel moment. Un profesionist in domeniu te poate ghida pe traseul tau profesional si te poate sprijini cu informatii de calitate despre cum poti potrivi cunostintele si abilitatile personale cu cerintele sau ofertele de pe piata universitara sau de pe piata muncii. Tot el iti poate furniza sugestii despre ce poti face in plus pentru a castiga experienta sau a te evidentia dintr-un numar mare de candidati.

 

Inscrie-te la un internship sau scoala de vara 

si cauta sa afli cat mai multe despre ce anume presupune jobul respectiv sau munca in acea companie/institutie. Chiar daca vei afla ca nu e zona in care ai dori sa profesezi, discuta cu colegii sau cu cel care iti monitorizeaza activitatea si afla mai multe informatii despre companie, vibe-ul organizational, cerintele de angajare, dar si despre tine, despre ce stii si ce nu stii, ce poti aduce in plus sau ce mai ai de dezvoltat la tine. O astfel de experienta va fi valoroasa in CV-ul tau.
 

Fa voluntariat intr-un domeniu in care poti aduce o contribute reala,

in acord cu valorile si principiile tale. Pe langa faptul ca aduci sprijin unei persoane sau institutii, munca de voluntar este considerata experienta profesional, iar activitatea respectiva iti poate aduce un insight valoros despre ce inseamna activitatea intr-un anumit domeniu, dar si despre abilitatea ta de a te implica, de a raspunde unui angajament profesional si de a-ti asuma responsabilitati. 
 

Mergi la evenimente de profil

(targ de cariere, targ de joburi, conferinte, targ de oferte universitare si de studii)si informeaza-te pe cont propriu despre ofertele de pe piata muncii si/sau piata programelor de studii si formare profesionala continua. Vei putea afla informatii despre beneficiile pe care le poti primi de la diverse companii, cerintele de pe piata, dar si optiunile pe care le ai. Vei putea aprecia mai bine care optiune e mai potrivita pentru tine.

Descopera Angajatori deTOP, cel mai cool eveniment de cariera


Urmareste in online pe cei care au deja o cariera in domeniul ales de tine

si inspira-te din activitatea lor sau din modul in care au inceput ei activitatea profesionald. Ramai deschis si pastreaza-ti spiritul critic mai ales asupra modului in care este prezentata o imagine in social media, dar analizeaza si ce abilitati sau resurse personale au activat cei care ,,au reusit” in domeniu, pentru a intelege cum te poti pozitiona si tu in functie de propriile resurse si abilitati.
 

Urmeaza un curs online care sa iti aduca informatii de actualitate,

poate si din alte domenii decat cel in care te specializezi deja. Exista si variante gratuite care te informeaza despre ce inseamna anumite profesii sau iti ofera cunostinte de baza (sau mai elevate) din domenii care poate sunt mai dificil de experimentat in viata de zi cu zi. Experientele de invatare realizate in acest mod demonstreaza deschidere spre cunoastere, perseverenta si flexibilitate, iar aceste atitudini sunt valorizate pe piata muncii unde sunt cautati oamenii curiosi, deschisi spre invatare continua.





BONUS: Nu uita sa pui in bagajul tau si increderea in tine, cu gandul ca vei gasi o varianta potrivita si ca dupa ce ai parcurs aceasta lista ai realizat macar o parte din recomandarile noastre, destinatia aleasa e si mai aproape.

Cu CV-ul inainte catre noi optiuni!


 

Va recomandam si:

Model scrisoare de intentie. Descarca 30 de modele pregatite de specialisti din care merita sa te inspiri

ULTIMELE JOBURI Hipo Events