5 facilitati de baza in PowerPoint

Asa cum probabil cei mai multi dintre voi deja stiti, PowerPoint-ul este un program care se foloseste pentru crearea de prezentari. Insa intotdeauna inainte de a construi prezentarea in sine ne vom lovi de probleme nu atat de spectaculoase, dar pentru a caror rezolvare se poate pierde timp important daca nu stapanim unele facilitati de baza pentru PowerPoint.

Prin acest articol si prin inregistrarea video care il insoteste, dorim sa va facem cunoscute 5 astfel de trucuri in PowerPoint. Nu sunt dificile si poate nici foarte specatculoase, dar pot deveni o adevarata problema daca nu le stapanim.

1. Ruler/Gridlines

Atunci cand dorim sa pozitionam un obiect in slide, raportandu-ne la un alt obiect, putem folosi facilitatile Ruler si Gridlines. Prin activarea ruler-ului pe lateralele slide-ului vor aparea doua bare prin care slide-ul este masurat in inci sau centimetri, in functie de setare. Prin activarea Gridlines slide-ul va fi taiat de linii punctate corespunzatoare valorilor de pe Ruler, atat pe orizontala cat si pe verticala.

2. Group si Ungroup

Pentru a manipula mai rapid obiectele introduse intr-un slide, putem grupa doua sau mai mutle obiecte intr-unul singur. De exemplu atunci cand dorim sa aplicam exact aceleasi efecte de animatie pe mai multe obiecte in acelasi timp de preferat este sa facem mai intai gruparea acestora intr-unul singur.

3. Size and Position

Prin fereastra Size and Position putem aduce mai multe obiecte simultan la aceeasi dimensiune.

4. Align

Alinierea a doua sau mai multe obiecte in slide se poate face atat pe orizontala cat si pe verticala. In videotutorialul care insoteste acest articol se va vace aliniere pe orizontala la mijloc (Align middle). Facilitatea este foarte folositoare deoarece folosind-o nu vom pierde timp manipuland obiectele in slide exclusiv cu mouse-ul.

5. Distribute

De asemenea, pentru a castiga timp PowerPoint-ul ofera posibiliatea de a distribui automat obiectele in slide. Distributia poate fi pe verticala sau pe orizontala, in functie de asezarea in slide a obiectelor pe care le dorim distribuite.

Sperand ca articolul si mai ales videotutorialul v-au fost de ajutor, va asteptam pe www.lec-academy.ro unde puteti viziona si alte tutoriale.


 

Va recomandam si:

Model scrisoare de intentie. Descarca 30 de modele pregatite de specialisti din care merita sa te inspiri

ULTIMELE JOBURI