Cum sa iti scrii CV-ul pentru a obtine un loc de munca in alta tara
Cum să îţi scrii CV-ul pentru a obtine un loc de muncă în altă ţară
Care ar putea fi avantajele unui loc de munca în altă ţară?
Primul dintre ele ar fi evident salariul. Studiile salariale arată că principalul motiv pentru care românii aleg să schimbe odată cu locul de muncă şi ţara în care locuiesc este salariul.
Indiferent care este motivul pentru care ai dori să te angajezi în altă ţara, primul pas pentru a obţine jobul visat este CV-ul tău internaţional.
Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a trece de faza incipientă a procesului de recrutare este să îţi adaptezi CV-ul la cerinţele specifice ale zonei în care se găseşte poziţia pentru care doreşti să aplici.
Îţi prezentăm mai jos 5 lucruri pe care trebuie să le ştiţi despre angajatorii internaţionali:
- Personalizează CV-ul tău
În partea de început a documentului, după ce specifici numele, include data naşterii(ai grijă să specifici şi anul), locul naşterii, starea civilă şi dacă da numărul de copii. Ataşează o fotografie tip paşaport in partea dreapta-sus a paginii.
Dacă aplici pentru un post în Asia, nu ezita să specifici educaţia ta începând chiar cu gradiniţa.
- Nu lăsa spaţii libere
CV-urile variază de la ţară la ţară şi de la companie la companie. În unele ţări, angajatorii doresc numai o înşiruire a experienţei, a certificărilor şi includerea scrisorilor de recomandare. Cel mai bun lucru ar fi sa te documentezi despre cerinţele angajatorului în legătură cu ce ar dori acesta să vadă în documentele pe care i le trimiteţi.
Acum poţi să faceţi acest lucru pe Internet, cautând pagina web a companiei şi documentandu-te în legătură cu locurile de munca disponibile.
Mergînd mai departe poţi chiar să suni compania şi să le ceri sfatul direct.
- Valorifică-ţi experienţa
Atunci când cauţi de lucru in America, va trebui să îţi specifici experienţa în ordine cronologică, începând cu ultimul loc de munca şi terminând cu cea mai recentă poziţie.
- Nu există “eu”, există doar “echipa”
În toate ţările în momentul de faţă, realizările unei companii se masoară ca un efort colectiv, un efort de echipă. Este apreciată deosebit de mult abilitatea ta de a te integra în colectivitate.
Pentru a reliefa faptul că ai avut un rol important companie, dar în acelaşi timp ca eşti un adevarat jucător în orice echipă prezintă experienţa ta în contextul grupului. Dacă nu eşti responsabil exclusiv pentru o anumită activitate, foloseşte mai degrabă substantive, decât verbe: “îmbunătăţirea profitului”, spre deosebire de “am îmbunătăţit profitul cu..”.
Foloseşte verbe numai pentru a descrie succesul personal!
- Nu complica CV-ul tău
Nu folosi fonturi speciale, foloseste “bold” doar pentru titluri, alege cuvinte simple, ai grijă ca traducerea să fie cât mai corectă şi foloseşte numai cuvinte care sunt în concordanţă cu nivelul tău de experienţă.
1. Pune-ti CV-ul la punct
2. CV-ul care deschide usi
3. Cum faci un CV puternic fara experienta profesionala
4. 13 lucruri esentiale pentru CV-ul tau
5. CV-ul care capteaza atentia din primele randuri
6. Curriculum vitae- Reclama ta de 20 de secunde
7. CV-ul potent
8. CV-ul tau, experienta ta pe o pagina