Personalităţi din domeniul educaţiei jurizează competiţia “Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”
Personalităţi din domeniul educaţiei jurizează competiţia “Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”
Bucureşti, 15 decembrie 2011. Tinerii interesaţi să participe la competiţia “Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate” se mai pot înscrie până astăzi, 15 decembrie, ora 24. În acest moment, 120 de studenţi români din întreaga lume şi-au trimis candidaturile pentru una dintre secţiunile propuse, toţi fiind automat calificaţi în competiţia pentru Marele Premiu: Studentul Român al Anului din Străinătate.
Procedură de înscriere.Înscrierile sunt gratuite şi se realizează exclusiv online. Cei interesaţi sunt invitaţi să trimită un dosar de candidatură pe adresa de e-mail: studentulanului@lsrs.ro,respectiv erasmus@lsrs.ro, menționând în titlul e-mail-ului secțiunea la care doresc să participe. Mai multe detalii despre categoriile de premii și modalități de înscriere se găsesc la adresa: www.gala.lsrs.ro/participare/.
Jurizareacandidaților va fi realizată de către un juriu format din personalităţi ale lumii academice româneşti, precum: președintele Academiei Române Acad. Ionel Haiduc, Acad. Eugen Simion, Raluca-Ioana van Staden, prof. univ. dr. Anton Hadăr, Gabriel Ivan (Education and Science Projects Manager British Council), Monica Calotă (Director al Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale - ANPCDEFP), Katja Lasch (Director DAAD) şi un reprezentant al Campus France.
În ceea ce privește criteriile de evaluare, se vor lua în considerare atât performanțele din mediul academic (rezultate notabile și mențiuni speciale în domeniul de studiu; activitate științifică - publicare de articole, cărți, lucrări în domeniul de specialitate, proiecte de cercetare, participare la sesiuni științifice etc.), cât și cele din aria extra-curriculară, fie ele în plan social (implicare socială, activități de dezvoltare comunitară, strângere de fonduri, proiecte umanitare, proiecte implicând comunitatea românească sau promovând imaginea României) sau personal (participări la concursuri, școli de vară, stagii de perfecționare sau activități remunerate, expoziții personale sau de grup, dezvoltare hobby-uri etc.). Pentru fiecare dintre cele patru criterii de jurizare (rezultate notabile în domeniul de studiu, activitate științifică, activități extra-curriculare în plan social și personal), juriul va acorda candidatului o notă de la 1 la 5.
Premiile vor fi acordate în cadrul celei de-a treia ediții a Galei Studenţilor Români din Străinătate, care va avea loc pe 6 ianuarie 2012, la Bucureşti.
O seară de Gală. Evenimentul reprezintă un prilej de a promova în societatea românească tineri cu rezultate deosebite în plan academic și extra-curricular peste hotare. Câştigătorii vor avea ocazia să transmită un mesaj simbolic despre subiectele care îi pasionează şi care au relevanţă pentru societatea românească actuală. Tineri ale căror merite sunt apreciate în străinătate au astfel ocazia să fie cunoscuţi şi recunoscuţi atât de către colegi de generaţie, cât şi de către reprezentanţi din diferite domenii: cultural, academic, economic, politic, diplomatic, mass-media.
Cei interesați să participe la eveniment sunt invitați să se înscrie prin completarea următorului formular: https://docs.google.com/a/lsrs.ro/spreadsheet/viewform?hl=en_US&formkey=-dFV1TUp6Y0lZWHZISjdqbzB1ekZYeHc6MQ#gid=0.
Gala Studenţilor Români din Străinătate 2012 este un eveniment organizat cu sprijinul sponsorilor: Omniasig, BRD, Banca Transilvania, Vivani, Kapsch, British Council şi al partenerilor logistici: Jidvei și Hotel Ibis.
Evenimentul se bucură de susţinerea partenerului media principal Intact Media Group și al partenerilor media: Radio România Internațional, Studenţie.ro, EDU-Tim, Stud-Life, Evenimente Studenţeşti, Zile și Nopți, Business Woman, Cariere Online, Lume Bună, Hotnews, Metropotam, Hipo.ro, ştiriONG, Studentul.info, BusinessLive.ro, Romania in Contact, Centrul de presa.ro, Best Resource, Revista Evenimentelor, CRSC Europe, Academiclink.
Susținem și ne susțin: Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), Universitatea Financiar-Bancară (UFB), Campus France, DAAD, Clubul Român pentru Relații Externe, Diplomație și Afaceri Europene(CRREDAE), Centrul de dezvoltare SMART.
Persoană de contact
Sorana Şerban
Vicepreşedinte Comunicare şi Informare
0752038218
Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă tuturor studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune. LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, și o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.
Obiectivul principal al Ligii este de a apăra şi promova drepturile şi interesele educaționale, profesionale, sociale şi culturale ale studenților și absolvenților români din străinătate, precum și de a sprijini valorificarea contribuției lor la dezvoltarea și modernizarea societăţii româneşti pe termen mediu și lung.
LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.