Exersati-va muschiul schimbarii

de Eduard Radu

Vrei sa se schimbe ceva?

Multi dintre noi vrem sa se schimbe ceva in jurul nostru astfel incat sa avem o viata mai buna, sa obtinem un job mai bun sau sa fim platiti mai bine.
 

Vezi aici toate locurile de munca 


Unii dintre noi chiar ne dorim mai mult decat atat, vrem sa fim impliniti, sa ne simtim importanti, sa aducem o contributie semnificativa la dezvoltarea noastra, a companiei sau a societatii in care lucram.

Totusi, in fiecare dimineata, cel putin in cursul saptamanii lucratoare ne trezim in aceeasi realitate, avem acelasi job ca si ieri fara oportunitati de a realiza concret dorintele de mai sus.

Schimbarea aceasta pe care ne-o dorim nu va veni de la sine decat in putine cazuri. Daca asteptam ca schimbarea sa vina de la sine, vom obtine doar ce ramane de la cei care stiu cu adevarat ce vor si care schimba realitatea din jurul lor astfel incat sa se indrepte in directia aleasa de ei insisi.

Ce implica aceasta schimbare, cum poti sa schimbi realitatea din jurul tau?

Pentru a face o schimbare fiecare dintre noi trebuie sa trecem prin urmatorii pasi:

  • In primul rand trebuie sa tragem concluzia: ceva trebuie sa se schimbe acum.
  • A doua decizie este: eu trebuie sa schimb lucrurile.
  • Urmatoarea etapa este luarea deciziei eu pot schimba lucrurile.
  • Si ultimul pas si cel mai important este decizia cu convingere ca eu voi schimba lucrurile.

Este de mentionat ca odata obisnuiti sa facem frecvent schimbari pentru a ne mentine directia dorita, pasii de mai sus se contopesc si nu mai constientizam neaparat la ce nivel ne aflam. Important este sa stim unde sa actionam ca sa mobilizam schimbarea, daca ne simtim impotmoliti, si aici ne vine de ajutor aceasta structurare a etapelor schimbarii.

Haideti sa le luam pe rand sa vedem cum ne putem mobiliza astfel incat sa avem succesul pe care ni-l dorim !!!

1. Ceva trebuie sa se schimbe

De cate ori nu te-ai regasit in situatia in care stiai ca ceva ar fi bine sa se schimbe si totusi nimic nu se schimba pana in ziua in care ai hotarat ca acel lucru trebuie sa se schimbe.

Sa luam ca exemplu decizia de a renunta la fumat. Se spune ca cea mai eficienta metoda de a renunta la fumat este metoda directa.

Persoanele care ajung aici isi spun ca ceva trebuie sa se schimbe acum si ca nu se mai poate trai fara schimbare nici macar o zi. Pana cand nu ajungem in situatia de a ne dori o schimbare cu o astfel de ardoare, ea este putin probabil sa se intample.

2. Eu trebuie sa schimb lucrurile

Nu-i asa ca ne simtim confortabil cu idea ca ceilalti trebuie sa schimbe lucrurile si nu noi? Guvernul ar trebui sa se schimbe, seful si colegii ar trebuie sa se schimbe si, de ce nu, job-ul meu trebuie sa se schimbe.
 

Vezi mai multe sfaturi despre schimbarea carierei aici


Problema cu o astfel de convingere este ca pe toti acestia noi nu ii putem determina sa se schimbe in aceeasi masura in care putem noi sa ne schimbam.

Pana cand nu ajungem la convingerea ca noi suntem cei care trebuie sa ne schimbam, sa ne dezvoltam, sa facem ceva diferit, rezultatul pe care il vom obtine va fi acelasi ca si cel de ieri.

Definitia nebuniei este sa crezi ca vei obtine rezultate diferite cu aceeasi abordare si actiune ca si in trecut afirma Albert Einstein.

3. Eu pot schimba lucrurile

Ok. Iti spui acum. Sunt de acord. Ceva trebuie sa se schimbe si accept idea ca eu trebuie sa ma schimb, insa ce sanse am sa reusesc? Daca trec de bariera asta mentala si incerc sa ma schimb si totusi nu reusesc pentru ca nu am pile, studiile necesare, varsta sau experienta necesara.? Daca trec de bariera asta mentala si incerc sa ma schimb si totusi nu reusesc pentru ca nu am pile, studiile necesare, varsta sau experienta necesara.

Daca nu reusesc sa imi schimb job-ul sau sa cer mai multe responsabilitati la servici sau chiar sa invat lucruri noi ca de exemplu engleza sau un program nou la calculator?

Dupa cum vezi frica de esec ne opreste pe majoritatea dintre noi din start sa facem schimbarea.

Exersati-va muschiul schimbarii cautand sa faceti lucruri de care va temeti cel putin odata pe saptamana, chiar daca, pentru inceput veti avea o stare de inconfort. Va asigur ca veti avea o viata plina de aventura si varietate.
Masura in care avem succes sa realizam schimbarea pe care ne-o dorim este in egala masura cu aceasta actiune de mai sus.

4. Eu voi schimba lucrurile

In ultimul rand si cel mai important pas este aceasta decizie de a schimba lucrurile chiar acum.

Alege un obiectiv si nu renunta pana cand nu il atingi. Pe parcurs este posibil sa fii nevoit sa iti reglezi obiectivul in functie de realitatea din jurul tau, insa nu renunta sa te indrepti in directia schimbarii pe care ti-o doresti sa o realizezi.

Actioneaza imediat spre acest obiectiv ! Nu lasa sa treaca nici macar o ora fara sa nu afli o informatie, sa dai un telefon sau sa faci ceva, cat de simplu ar fi, in directia realizarii obiectivului ales.

Prea des lasam exact ce este mai important pentru noi pe ziua de maine. O schimbare care merita facuta nu trebuie amanata de pe o zi pe alta.

Cu o astfel de abordare, schimbarea este aproape garantata si, in curand, vei obtine si convingerea ca nu iti sta nimic in cale de a o realiza daca realizezi cu determinare cei patru pasi.

Succes!!!

 

Va recomandam si:

Model scrisoare de intentie. Descarca 30 de modele pregatite de specialisti din care merita sa te inspiri

ULTIMELE JOBURI