Concursul de electronica si comunicatii Tudor Tanasescu


In zilele de 30 si 31 martie 2012, la Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, a avut loc cea mai importanta întrecere profesionala pentru studentii facultatilor cu profil electronic, de automatica si calculatoare din Romania, Concursul de electronica si comunicatii ”Tudor Tanasescu”.

Organizat, cu mici întreruperi,  din 1974, concursul a trecut de a 30-a editie, fiind destinat studentilor merituosi de la licenţa şi master. Tematica sa are la baza doua discipline din pregatirea fundamentala a inginerului electronist: Circuite Integrate Analogice si Semnale, Circuite si Sisteme

La aceasta editie s-au prezentat 38 de concurenti din 5 centre universitare din tara: Bucuresti, Iasi, Galati, Cluj si Pitesti. Dupa selectia locala desfasurata în fiecare centru universitar, a urmat întalnirea celor mai buni la Bucuresti. Faza nationala se desfasoara dupa canoanele unui examen de olimpiada. Subiectele, care au un grad de dificultate ridicat, sunt selectate în dimineata concursului dintre problemele propuse de comisia de examinare, formata din cadre didactice din toate centrele universitare participante, tezele fiind securizate. Pentru studenţii care obtin primele zece punctaje  urmeaza o proba practica  ce se desfasoara în laborator. Participantii din fiecare centru universitar sunt îndrumati şi însotiti de un cadru didactic.

Proba teoretica a avut loc vineri, 30 martie 2012 si în urma rezultatelor obtinute, sambata a avut loc proba practica pentru concurentii cu rezultatele cele mai bune.

Rezultatele nu s-au lasat asteptate, astfel în jurul orei 18:00 a avut loc premierea în sala " Adelaida Mateescu" din cadrul Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei. Asa cum era de asteptat, premiile au fost împartite între toate centrele universitare prezente la acest concurs. Astfel la Circuite Integrate Analogice castigatorii primelor doua pozitii au fost studenti de la Universitatea Tehnica Cluj, Salajan Tomina şi Martari Paul , urmati de un student de la Universitatea Tehnica "Gh. Asachi" Iasi, Cracan Dan. La sectiunea Semnale, Circuite si Sisteme Universitatea Politehnica din Bucuresti a ocupat primele trei pozitii prin studentii sai: Mindru Iancu - Ciprian, Rusu Andrei şi Fintoiu Ioana. De asemenea, toti participantii au recunoscut ca diploma obtinuta va fi un atu important în CV-ul lor pe viitor, datorita importantei acestui concurs.

Premiile au fost oferite de sponsorii acestei editii : ON Semiconductor, INFINEON, System Plus, MICROCHIP şi CARPATCEMENT HOLDING ROMANIA. De asemenea,

Toti participantii au avut parte de surprize din partea Infineon, iar cei de la Circuite Integrate Analogice au primit si cartea recent aparuta a domnilor profesori Anca Manolescu si Anton Manolescu.

Organizarea fazei nationale din acest an a fost  asigurata de Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti reprezentata prin domnul profesor Gheorghe Brezeanu, alaturi de Liga Studentilor Electronisti, prin coordonatorii: Adriana Vacarelu, Ioana Teodorescu si Ruxandra Pricope. Liga Studentilor Electronisti este organizatia reprezentativa din Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, ce organizeaza multiple proiecte pentru studenti, precum Robochallenge, Folk fara varsta, Maguay Lan Party, axate atat pe latura profesionala, cat si pe cea culturala, sportiva si de interactivitate.

La final, concurentii s-au declarat multumiti de primirea si organizarea de la Bucuresti si au promis ca vor reveni anul viitor si mai bine pregatiti pentru acest concurs! Concursul profesional Tudor Tanasescu ramane deci o traditie de onoare a Universitatii Politehnica Bucuresti prin studentii merituosi ce participa la competitie, prin organizarea de exceptie si prin implicarea companiilor multinationale în viata studenteasca.

Va recomandam si:

Regulament de participare la concursul “Studiul Cei mai doriti angajatori din Romania 2025”

ULTIMELE JOBURI