5 motive neobisnuite pentru a studia in strainatate

Statisticile UNESCO arata ca numarul romanilor care studiaza in strainatate a crescut de la an la an, de la 12.000 (in 2000) la peste 25.000 (in 2011). Majoritatea pleaca la o universitate din afara tarii pentru experienta academica, pentru un proces de invatare de o calitate superioara, desfasurat intr-un mediu multicultural. Insa, pe langa acestea, studentii internationali se pot bucura si de facilitati iesite din comun, fie ca este vorba despre coborarea catre sala de clasa pe un tobogan, cursuri despre Harry Potter ori Lady Gaga, fie de un proces de admitere care dureaza 15 minute.

Cobori la ora…pe tobogan
Cine zice ca la scoala nu poti sa te distrezi? Pentru studentii de la Technical University of Munich, scarile sunt de domeniul trecutului. In cladirea de Matematica/Informatica din campusul Garching se ajunge la ore pe tobogan. Toti vizitatorii din cladire pot sa foloseasca 2 tobogane inalte de 4 etaje, care ii aduc pe cursanti cu zambetul pe buze la ora.

 

 
Cursuri despre Harry Potter sau Lady Gaga
Ce-ai zice sa studiezi despre Harry Potter sau Lady Gaga? Poti sa faci asta in cadrul unor cursuri care se intind pe un semestru intreg, la sfarsitul caruia iti vor fi testate informatiile dobandite. Durham University din Marea Britanie ofera un curs denumit “Harry Potter and the age of illusion”, avand ca scop masurarea relevantei romanelor Harry Potter pentru sistemul educational din secolul 21. La University of South Carolina se preda cursul “Lady Gaga and the Sociology of Fame”, in care se urmareste studierea elementelor sociale care au contribuit la faima artistei.
 
Aceste cursuri reprezinta o parte mica din oferta bogata, care cuprinde si cursuri rar intalnite la facultatile din Romania, precum cursuri de aeronautica si aerodinamica, criminologie, design 3D (cu ateliere aplicate), terapii complementare, coregrafie, nanotehnologie. Mai mult, exista si dotari impresionante pentru a sustine aceste cursuri, cum ar fi un simulator de zbor (utilizat de studentii de la Coventry University, din Marea Britanie, universitate prezenta la RIUF), studiouri de teatru si de inregistrare audio (accesibile cursantilor la University of Portsmouth, din Marea Britanie, prezenta la RIUF).
 
Un proces de admitere mai aparte
Care poate dura doar 15 minute. Universitati din Marea Britanie, Olanda, Grecia si Danemarca vin la RIUF pentru a sustine sesiuni de Spot Admissions. In cadrul lor se pot inscrie candidatii care pot sa inceapa sa studieze din anul scolar 2013-2014. Acestia trebuie sa aduca un set de documente (formularul de aplicatie, un eseu personal, foaia matricola si dovada unui test de limba-in cazul in care candidatul a sustinut un astfel de test) si sa sustina un interviu de 15 minute cu reprezentanti ai universitatilor internationale, in urma caruia pot fi admisi pe loc. Peste 500 de elevi s-au bucurat in trecut de aceasta oportunitate, iar lista completa a universitatilor si detalii privind pregatirea dosarului pot fi gasite aici.
 
Inveti intr-un mod distractiv
Pentru ca si noi vrem sa inveti distrandu-te, ti-am pregatit o modalitate distractiva de a afla mai multe informatii despre studiul in strainatate. Vino sambata, 13 octombrie 2012, ora 11.00 in fata Clubului Maxx din Regie sa participi la o vanatoare de comori, la capatul careia te asteapta premii interesante. Afla mai multe pe www.riuf.ro/treasurehunt.
 
Poti afla si mai multe informatii despre studiul international la RIUF, unde poti discuta direct cu reprezentantii universitatilor internationale, pe 20-21 octombrie la Bucuresti si pe 23 octombrie la Cluj. Detalii despre universitatile participante si programul activitatilor aditionale ce se petrec la targ pot fi gasite pe site-ul www.riuf.ro. Mai mult, cei interesati de alte activitati si facilitati deosebite din cadrul universitatilor din strainatate pot afla aceste informatii si multe altele legate de studiul international pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/grup.educativa.
 
Sustinatorul RIUF este: Intact Media Academy
 
Partenerii media ai RIUF sunt: 9 AM, Ambition, Best Resource, Biz Camp, Business24, EDU Manager, Edu News, Ejobs, Intuitext.ro, Goingout, Onlinestudent, Regielive, Romania Libera, Romania Pozitiva, Scoala EDU, Studentie.ro, Teen Press, Vinsieu, Wall-Street, Youmago, Ziare.com.
 
Parteneri institutionali ce contribuie la succesul evenimentului: British Council, CampusFrance, Comisia Fulbright, DAAD, Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
 
Parteneri educationali ce sustin RIUF sunt: AIESEC, Akcees, ARDOR, ASCIG, ASER, Aspire Academy, ASPSE, Best, BOS, BYP, GRASP, Hipo, ISIC, LSRS, VIP, VWI. 

 

Va recomandam si:

Regulament de participare la concursul “Studiul Cei mai doriti angajatori din Romania 2025”

ULTIMELE JOBURI